Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Miljøpartiet Høyre»

Oscar Chr. Husebye er leder av Vestre Aker Unge Høyre. Her ser vi også Erna Solberg da hun åpnet en ti år gammel klimakapsel på Teknisk museum i fjor. Foto: PRIVAT / KARL A. KJELSTRUP

DEBATT: Vi har fått en regjering som tar klima- og miljøutfordringene på alvor. Jeg er stolt for at jeg er en del av et ansvarlig Høyre – miljøpartiet Høyre, skriver lederen i Vestre Aker Unge Høyre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2018 kl 11:58

Den 23. april skrev lederen av Oslo Grønn Ungdom, Christine Evjen, et innlegg i Nordre Aker Budstikke med tittelen «Høyres klimabløff». Der argumenterer Evjen for at «spriket mellom partiets kommunikasjon og politikk kunne knapt vært større» og at Høyres engasjement kun handler om «å beskytte vår mest forurensende næring, og retten til å kjøre bil».

Som leder av Norges største Unge Høyre-forening, vet jeg at faktum er noe ganske annet. Saken er nemlig at vi aldri har sett et mer miljøbevisst Høyre. Det er bra. Forvalteransvaret er et av de mest grunnleggende konservative prinsipper, og får stadig mer fokus i så vel partiet som politikken som føres.

Det betyr at vi har fått en regjering som tar klima- og miljøutfordringene på alvor. Siden de borgerlige partiene kom i posisjon, har flere viktige tiltak blitt iverksatt:

 • Tidenes satsning på jernbane, og Nasjonal Transportplans planramme for jernbane er overoppfylt
 • Transportetatene har for første gang utarbeidet en egen klimastrategi på oppdrag fra regjeringen

 • Tidenes satsning på kollektivtransport i storbyene, deriblant med Fornebubanen i Oslo
 • Tidenes største overføringer til Oslo, som gjør byen bedre rustet for å takle miljøutfordringene
 • Staten utvider og forbedrer sine gang- og sykkelveier med 477 millioner i statsbudsjettet for 2017
 • Storsatsning på Enova som har lansert en rekke støtteprogrammer til energi- og klimatiltak i transportsektoren både på land og til vanns
 • Elbilfordelene er videreført og skatten på CO2- og NOx-utslipp fra biler er betydelig økt

 • Tidenes satsning på elektriske skip og ferger (som forurenser veldig mye)
 • Storsatsning på karbonfangst og -lagring
 • Skjerpede krav til energieffektivitet på nye bygg, 20-25 prosent strengere enn de gamle kravene
 • Tidenes satsning på Innovasjon Norge
 • Skjerpede klimakrav i olje- og gassektoren


Samtidig som dette er store, viktige tiltak, er det globale lerretet mye større. Regjeringen var med på å få Parisavtalen i havn, og klima- og skogsatsningen er vårt viktigste internasjonale klimatiltak. Høyre presset på for å få satsningen med i det første klimaforliket, som har medført at Norge reduserer om lag 40 millioner tonn CO2 i Brasil, Colombia og Guyana. Til sammenligning var Norges totale utslipp på 53 millioner tonn i 2015. Det handler om å se helheten og hva som virkelig monner. Regjeringen vil videreføre denne satsningen til 2030.

Norge er en av verdens største eksportører av olje og gass. Vi har et ansvar for å bidra til å møte verdens energibehov – ikke alle er så heldige som oss. Norsk olje og gass utvinnes etter de strengeste miljøkravene som finnes og har langt lavere utslipp per produserte enhet enn noe annet sted i verden. Det er bra. Når fornybar energi endelig blir tilgjengelig for størstedelen av kloden, da er oljekranen allerede stengt. Inntil det vil det være behov for olje og gass, enten det er fra Saudi-Arabia eller Norge. Av de to er sistnevnte klart best for klimaet.

Derfor må vi bruke kunnskapen og velstanden vi får fra olje- og gassnæringen til å satse på klimavennlig teknologi, internasjonale klimaløsninger, bekjempelse av fattigdom og skogvern.

Med de viktige tiltakene overfor og Høyres engasjement for internasjonale klimakutt, er det synd Evjen ikke anerkjenner det viktige taktskifte Høyre har hatt de siste årene. Jeg er stolt for at jeg er en del av et ansvarlig Høyre – miljøpartiet Høyre.

Oscar Chr. Husebye (17)
Leder av Vestre Aker Unge Høyre
(som dekker Vestre Aker, Ullern og Nordre Aker bydel)


DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:

I ti år lå Klaras klimahåp i en kapsel. Nå har Erna Solberg lest det

Klimahåp fra en seksåring: – Jeg vil oppleve alle årstider

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...