Nordre Aker Budstikke

Miljøpartiet vil gjøre bydelen grønnere

Torshovparken er et av flere steder i Bydel Sagene som har hatt utplassert dyrkingskasser i noen år. Foto: BYDEL SAGENE

Miljøpartiet de Grønne vil opprette en miljøkonsulent-stilling i Nordre Aker i 2018, og tilby innbyggerne dyrkekasser, etter modell av nabobydel Sagene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2017 kl 09:57

NORDRE AKER: 14. desember behandler bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker forslaget til budsjett for 2018.

Da bydelsdirektør Øyvind Henriksen la frem forslaget i november, sa han at 2018 blir et «defining moment».

– Vi må vi klare å drifte innenfor de rammene vi har fått, og vi må levere på de områdene vi har sagt vi skal, sa han.

For å redusere aktiviteten til de rammene bydelen får i 2018, må det spares inn 40 millioner kroner sammenliknet med 2017, ifølge Henriksen. Les mer om budsjettforslaget her.

Etterlyser grønn profil

Kristine Schøyen Berdal og Halvard Sutterud. Foto: Monica Løvdahl / Karl A. Kjelstrup


Kristine Schøyen Berdal og Halvard Sutterud, Miljøpartiet De Grønnes representanter i bydelsutvalget i Nordre Aker, synes budsjettforslaget fra bydelsdirektøren alt i alt er godt.

– Men vi er skuffet over det svake fokuset på klima og miljø. Vi ønsker oss en sterkere satsning på klima- og miljøtiltak i Nordre Aker, inspirert av hva de får til i bydel Sagene og St. Hanshaugen, med reparasjonsverksteder, dyrkekasser, grønne midler, byttekaféer m.m., sier Berdal.

LES OGSÅ: Vil etablere grønt tak på Sagene Samfunnshus

Nordre Aker MDG kommer derfor til å foreslå å ansette en miljøkonsulent i halv stilling, samt å innføre grønne midler, opplyser de to BU-representantene.

– Miljøkonsulentens viktigste oppgaver vil være å sørge for at klima- og miljøhensyn alltid er i fokus i Nordre Aker, at vi øker innsatsen for å få ned klimautslipp og gjøre det enklere for folk å leve miljøvennlig, samt å gjøre det enklest mulig for både administrasjonen og politikerne å ta grønne og fremtidsrettede valg, sier Berdal.


Hun legger til at miljøkonsulenten blant annet kan utarbeide klimaregnskap, planer for å øke sykkelandelen, arrangere gjenbruksarrangementer, og bør ha ansvaret for fordelingen av de grønne midlene.

Vil styrke barn og ungdom

– Vi skulle gjerne også sett en omprioritering av feltet «Kultur og forebyggende arbeid barn og unge», men skjønner at bydelens økonomi gjør det krevende. Budsjettdokumentet forteller om stor pågang hos ungdomstilbudene i bydelen, for eksempel Trikkehallen, og om økende tendenser til slossing, hærverk og nasking blant unge, sier Berdal, og legger til:

– Da er det utrolig viktig å ikke svekke tilbudet, slik vi er litt bekymret for at dette budsjettet vil gjøre. Å gi ungdom en meningsfylt og trygg hverdag er en av de beste investeringene vi kan gjøre. Det skaper trygghet, bedre livskvalitet, forebygger skadelig rusbruk og vold og gjør bydelen bedre å bo i for alle.

MDG mener det er en investering med «massiv gevinst».

– Så vi vil prate med både administrasjonen og de andre partiene og se hva vi kan gjøre for å sikre at ungdomstilbudet opprettholdes - og helst styrkes.


LES OGSÅ: Lederen for politiets ungdomsavsnitt: – Skolene har blitt et fristed for narkotika

Berdal og MDG har i forkant av budsjettbehandlingen på torsdag sendt en rekke spørsmål til bydelsadministrasjonen, og hun kan derfor foreløpig ikke si akkurat hvor partiet vil finne inndekning for sine forslag.

– Men vi ser på muligheten både for å avgiftslegge parkeringsplassene til de ansatte i bydelen, øke fortausleien for uteservering, samt å redusere en annen stilling i administrasjonen, sier Berdal.

Tilrettelagte boliger

MDG er også bekymret over situasjonen i de tilrettelagte boligene i bydelen.

– For eksempel Vinkelveien hvor det er planlagt å redusere antall årsverk så vidt vi kan se. Vi vil be om utdypende info fra administrasjonen om hvordan de kan sikre god nok kvalitet for beboerne fremover og eventuelt fremme forslag om å flytte midler fra en annen post, sier Berdal.

Trolig 1,5 millioner ekstra

Etter budsjettforliket i Rådhuset november, mellom byrådspartiene og Rødt, overføres det 21,2 millioner kroner mer til bydelssektoren enn det byrådet først foreslo. Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer vil dette trolig utgjøre 1,5 millioner kroner for Nordre Aker, avhengig av hvilke fordelingskriterier som legges til grunn.

Bydelsdirektøren vil bruke dette på innkjøp av to ekstra sykehjemsplasser, samt 250.000 kroner til Kløverveien barnepark.

Tidligere i dag kunne Venstre fortelle at de blant annet ønsker å bruke tilleggsbevilgningen på å øke frivillighetsmidlene med en halv million kroner.

Her kan du lese hva bydelsdirektøren sier om budsjettforslaget 2018, og lese hele budsjettet.

14. desember klokken 18

Bydelens budsjett for 2018 skal vedtas i BU-møtet 14. desember klokken 18. Møtet holdes i bydelsadministrasjonens lokaler i Nydalsveien 21, og åpner med Åpen halvtime. Der kan bydelens beboere ta ordet, enten det gjelder prioriteringer i budsjettet, eller andre ting som opptar dem.

LES OGSÅ:

Her er bydelsdirektørens plan for å spare inn 40 millioner: Må drive enda smartere i året som kommer

MDG: Vil ha flere grøntområder i Nydalen

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...