Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Million-bussen «Historisk 2014» fra Nordstrand avskiltet

Mye omtalt og påkostet russebuss avskiltet i natt.

I natt var det russebusstreff i Maridalen. En buss ble avskiltet, og sjåføren mistet førerkortet. Foto: Foto: Privat

Russebussen «Historisk 2014» fra Nordstrand ble avskiltet i Maridalen i natt. Bussjåføren ble også fratatt førerkortet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2014 kl 15:58

MARIDALEN: I natt var russ samlet på Låkeberget i Maridalen.

 

Den mye omtalte og påkostede Nordstrand-bussen «Historisk 2014» ble stanset av politiet i natt, med altfor mange passasjerer. Bussen skal være registrert for 27 personer, men hadde 43 passasjerer da den ble stoppet.

Les også: Tester årets russeknuter

Koster tre millioner

Av politiets twittermelding kommer det frem at de stanset en russebuss med 43 passasjerer ombord. I tillegg går det frem at sjåføren får sitt førerkort beslaglagt, og at bussen er avskiltet.

- Vi i Hovedstyret har fått høre om hendelsen, og ber alle ta det til seg. Det er viktig at politiet er ute og følger med, og bra de tar ting seriøst. Det er selvfølgelig veldig kjipt for de bussene som blir rammet, men vi håper å se dem på veien igjen snart. Spesielt kjipt er det nok når slike ting skjer rett før første treff på Tryvann, sier redaktør for Russens Hovedstyre for Oslo & Akershus 2014, Martin Jutkvam.

I følge Dagbladet ryktes det at bussen har kostet tre millioner kroner. Det er imidlertid ikke selve bussen som har vært dyrest. Til Dagbladet sier bussjef Espen Haugsbø at lydriggen deres på Tryvann alene har kostet over én million kroner.

Politiet tauet bussen til Tryvann

Poltiførstebetjent Magne Økland ved Majorstuen politistasjon bekrefter at det er Nordstrand-bussen «Historisk 2014» som er avskiltet. Det er den første russebussen som har blitt avskiltet i Oslo i år.

- Vi tauet den til Tryvann, og den er klar til fest i kveld, opplyser Økland til dittOslo.no.

Eier av bussen har fredag ettermiddag fått tilbake skiltene.

- Det er sjåføren som er ansvarlig. Han vil bli anmeldt og mister trolig førekortet i tre måneder, sier Økland.

Det har ikke lyktes dittOslo.no å komme i kontakt med bussjef Haugsbø fredag ettermiddag.

DittOslo.no kårer Årets russebuss i Oslo - les mer her!

Andre bussen

Forrige tilfelle skjedde natt til torsdag. i Bærum. Politiet stanset en russebuss med 54 personer om bord, registrert for 30.

- Vi stopper og kontrollerer russebusser jevnt og trutt, nettopp fordi det kanskje kan være for mange om bord. Denne bussen var registrert for 30 personer. Loven gjelder for alle, og det er ingen unntak for russebussene, sa operasjonsleder Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB torsdag morgen.

Les mer om russen på dittOslo.no/russ!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...