Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Brillebloggen:

Minner for livet

Philip Reiler har blogget hjem fra årets Eyecamp-uke. Foto: Specsavers

BRILLEBLOGGEN: Nå tar vi farvel med fantastiske Tanzania for denne gang. Alle følelser har vært i sving, men først og fremst stor glede over å kunne hjelpe så mange som mulig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

For fjerde år på rad blogger Philip Reiler fra Grefsen om sine opplevelser i løpet av den ukeslange Eyecampen i Tanzania. Reiler er PR-sjef i optikerkjeden Specsavers, som har reist til Tanzania med briller som er donert fra Norge. Eyecamp er en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania». I vinter samlet optikerne inn kasserte briller fra Specsavers på Sandaker senter.

DAG 6:

Om få timer går flyet tilbake til et vinterkledd Norge, med nok en stor overgang for alle som har bidratt under Gi syn til Tanzania. Vi reiser tilbake litt klokere og med større innsikt enn før vi forlot Norge. Lagånden har vært til å ta og føle på, og sammen klarte vi målsettingen om å gjennomføre 1000 synstester. Flere tusen briller er delt ut, og din brilledonasjon har hjulpet et annet menneske til et bedre liv, i et av verdens fattigste land.

GIR ALT: Frode Stenersen er et vandrende leksikon innenfor optikk. Her hjelper han ett av barna på en skole som Right to Play samarbeider med, i Dar es Salaam. I bakgrunnen ses vår lokale assistent Tony, og optiker-studentene Kine Kvear Hellingsrud og Linn Elisabeth Heitmann. Foto: Specsavers

Tankene våre går til dem som ikke har tilgang til alt vi tar for gitt i Norge. Behovet er enormt, og vi sitter igjen med et større perspektiv på de enorme forskjellene i verden. Man blir mer takknemlig for det vi har, og kanskje ikke så bekymret for hverdagens utfordringer i dagliglivet. Det vil ta en stund å la alle opplevelsen synke inn og fordøye de mange sterke øyeblikkene.

RØRENDE MØTER: Eila Tarvudd-Sundby fra Specsavers Narvik sto på sent og tidlig for å finne riktige briller til både store og små. Her med en liten jente som endelig fikk lesebriller på plass. Foto: Specsavers


Noen har blitt inspirert til å gjøre mer frivillig arbeid, mens andre gjerne vil ned til Tanzania igjen for å kunne bidra under neste «eyecamp». Fellesskapet vi har opplevd i Tanzania er unikt, og alle på teamet har prestert mer enn hva man kanskje trodde var mulig – både profesjonelt og personlig.

En stor takk går ut til Right to Play, som organiserte besøket til skolen de samarbeider med. Vi fikk se en skole med glade barn der læring og lek går hånd i hånd, og med engasjerte lærere. Det ble mange fine og sterke opplevelser som vi aldri vil glemme.

BRILLEFINT: Det er viktig å utstyre de små med solbriller for å beskytte mot solen, og dermed forebygge grå stær. Foto: Specsavers

Et vemodig farvel blir det, men likevel med et stort smil og med en visshet om at vi snart skal vende tilbake til dette vakre og frodige landet. Husk at du kan bidra med å levere dine pent brukte briller til Specsavers på Sandakersenteret, når som helst. Det kan være at noen i Tanzania blir veldig glad for nettopp det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...