Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Missing link på 4200 meter

Turvei med lys siste strekke fra Grinda, til og fra Sognsvann, er på markatrappene

Turvei med lys siste strekke fra Grinda, til og fra Sognsvann, er på markatrappene. - Det vil glede utrolig mange om den snart kommer på plass, ifølge generalsekretær Tom Fremstad, i Oslo og Omland Friluftsråd.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2014 kl 12:25

KORSVOLL: Han er selv en av de "lokale", generalsekretæren i Oslo og Omland Friluftsråd, Tom Fremstad fra Korsvoll. Sammen med Lasse Berg fra Nordberg, håper og tror de at turveistrekket som nærmest er en "missing link", mellom Brekke, Korsvoll og Sognsvann, snart kan bli en realitet.

- Saken er sendt ut på høring fra plan- og bygningsetaten. Fristen er 28. november. Etter det vil den gå til politisk behandling på Rådhuset, til våren tror vi. Blir reguleringsplanen vedtatt, både i byråd og bystyre, så gjenstår å se om når pengene eventuelt kommer på plass, sier Fremstad.

4. 2 kilometer

Det er bymiljøetaten som har fremmet saken.

- Bymiljøetaten arbeider nå med å få på plass en reguleringsplan for traseen. Etaten har ikke fremmet forslag om investeringsmidler for 2015. Det er for tidlig å si noe om kommunes strategi og prioriteringer i budsjettet for 2016, sier seksjonssjef for Skog og eiendom i etaten, Trond Enkerud.

Han forteller at strekket, med adkomsttraseer, vil bli på 4.2 kilometer. Foreløpig kalkyle ligger på rundt 10 millioner kroner for opparbeidelsen.

Lasse Berg har laget egen facebookside om turveiprosjektet. Etter at det for kort tid siden ble kjent at kommunen mottok nesten syv millioner fra stiftelse, til lys rundt sognsvann, så kan det virkelig bli et lang turveistrekke med lys i Nordre Aker.

Missing link med lys

- Det er jo nå lyssatt fra Hammern via Brekke, og opp hit til Grinda på Korsvoll. I tillegg da også lys snart rundt Sognsvann. En turvei mellom disse to strekkene, og i tillegg med lys, vil være å få plass en "missing link", som er savnet av veldig mange, sier Berg.

Han fortsetter.

- Det er utrolig mye folk som går tur, sykler og ferdes i marka her. Med lys føles det naturlig nok sikkert tryggere å ferdes her om kvelden også, tror Berg.

- Ja, jeg er også sikker på at det vil glede utrolig mange om den snart kommer på plass, legger Fremstad til.

- Bli venn

Både han og Berg understreker at nå er det viktig at alle som kan støtter opp om prosjektet.

- Gjerne gå inn og bli venn med prosjektet på facebook. Selv om reguleringsplanen blir vedtatt, går det som nevnt ikke automatikk i pengebevilgningen. Vi håper jo på at penger kan komme inn i budsjettet for 2016. Dette må vi sammen slåss for overfor politikerne, oppfordrer Fremstad og Berg.

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...