Nordre Aker Budstikke

Mistenker forurensning i villaområde

Undersøkelser viser at det kan være forurensning i grunnen i et boligområde på Nordberg. Foto: Christian Fredrik Borg

Vann- og avløpsetaten skal rehabilitere avløpsledningene med en gravefri metode.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDBERG: Det er miljøtekniske grunnundersøkelser og områdets historikk som tilsier at det er mistanke om forurensning i området på Nordberg.

– Det vil bli tatt prøver ved anleggsstart for sikker påvisning av forurensningsgrad, sier Tharan Åse Fergus, prosjektutvikler i Vann og avløpsetaten.

Eneboligene som preger området, er bygget på første halvdel av 1900-tallet. Det er også grøntområder i arbeidsområder, ifølge Vann- og avløpsetaten.

Det er i dette området forurensningen kan være.

– Hvordan forurensning er det snakk om? Hva har forårsaket denne?


– Forurensningen det er snakk om er typisk for avrenning fra vei og fyllmasser i vei, og er sannsynligvis forårsaket av bilkjøring og fyllmassene brukt i veiene, fortsetter hun.

Oversvømte kjellere

Vann- og avløpsetaten skal rehabilitere avløpsledningene i området med en gravefri metode.

– Det vil si at man legger en «strømpe» på innsiden av de opprinnelige ledningene slik at de blir tette. I tillegg ser vi på løsninger for å holde igjen og forsinke overflatevann fra å gå ned i avløpsledningene. Slike løsninger kan være såkalte regnbed, beplantede forsenkninger, i gatene, forklarer Fergus.

I bunnen av Damefallet skal det etter planen etableres et område for infiltrasjon av overvann. Foto: Christian Fredrik Borg

Årsaken er at avløpsledningene i området er i dårlig stand.


– De har dårlig kapasitet når det kommer mye overflatevann ned i ledningene. Dette fører til forurensning i bekkene i området og flere naboer i området har hatt problemer med kjelleroversvømmelser, sier hun.

– Vi oppfordrer også alle naboer i området om å koble fra sine taknedløp fra ledningsnettet og lede vannet ut i grøntareal i hagene sine.

Tiltaksplan

Prosjektutvikleren sier at det er snakk om en lav grad av forurensning.

– Forurensningen har ikke konsekvenser annet enn at massene må håndteres forsvarlig ved gjennomføring av anlegget.

– Hvordan skal forurensningen løses?


– Det er utarbeidet en tiltaksplan for å håndtere de forurensede massene når anlegget igangsettes. Planen går ut på å ta prøver for å verifisere antagelsene om lav forurensningsgrad og å hindre spredning av de forurensede massene når disse graves opp og håndteres i forbindelse med anlegget, avrunder Fergus.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...