Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mor og datter bygget helt nytt bad på 48 timer

Johanna og Ingvill, skikkelig girlpower! Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Og det live på TV2. Definitivt mye girlpower i familien. – Vil man, så kan man, sier Ingvill (49) og Johanna (19).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: I oppussingsserien Sommerhytta på TV2, skal tre deltakerpar konkurrere om hvem som kan lage den fineste hytta.

– Oppussingskonkurransen finner sted i Solvang Kolonihage i Oslo. Etter ti uker med inspirerende utfordringer, harde arbeidsøkter og spennende konkurranser vil et vinnerpar få den gjeve hytta de har pusset opp til odel og eie, ifølge TV2.

Deltagerne fra Sommerhytta: Fra venstre Preben, Emilie, Ingvill, Johanna, Thomas og Tom Harald Foto: TV2

Hyttedrømmen

Den gamle nedslitte tidligere butikken i kolonihagen blir pusset opp og renovert av de tre parene som er med. Vel, den ene gruppa er ikke noe par, men mor og datter Ingvill og Johanna.

– Vi har jo alltid drømt om å ha en liten hytte - med en liten grønn flekk å plante og stelle på. Så derfor meldte vi oss på, forteller mamma Ingvill.

Den gamle butikken i Solvang Hagekoloni, og som deltagerne pusser opp. Foto: SKJERMDUMP TV2

Litt hetta

Hun fortsetter.

– Jeg skulle jo ha med mannen min på dette, men han hadde ikke mulighet til å binde seg opp i så mange uker. Men Johanna meldte seg i stedet. Vi er et bra team, vi er vant til å stå på, og jeg vil påstå at vi er kreative sjeler, smiler mor Ingvill hjemme i leiligheten på Grefsen.

– Jeg er i hvert fall fryktelig stolt av datteren min som ble med på dette, og hva hun får til underveis i prosjektet.

Ingvill tenker litt.

– Samtidig fikk jeg jo litt hetta underveis. Hva har jeg dratt Johanna inn i? Hvordan klipper de det til, hvordan fremstår hun - og jeg også - på TV?

– Men etter en stund, så er du bare deg selv hele tiden, og glemmer sminke og hår. Hvem bryr seg om fugemasse i håret liksom, ler mor og datter.

Filmkameraene er slått av, og de to vet hvordan det går helt til slutt. Men det er så godt som en statshemmelighet.

Nytt bad på 48 timer

– Det har virkelig vært en reise. Man hopper inn i en boble - i mange uker. Med kameraer rundt deg 24/7. Men det har virkelig vært en morsom høst. Og ja, vi ville gjort det igjen, sier både Johanna og Ingvill.

Johanna og Ingvill underveis i Sommerhytta på TV2. Foto: TV2

Der du kanskje synes deltagerne på Kjendisfarmen jobber og står på, så kan du ta en titt på Sommerhytta og utfordringene deltagerne der må ta.

– Jeg har aldri før vært så sliten både psykisk og fysisk. Det er blant annet riving, bæring av tunge materialer, snekring, og gartnerarbeid - hardt arbeid hele veien, på tilmålt tid. Ikke minst la vi det nye badet i hytta på 48 timer! forteller Ingvill.

Med varmekabler, fliser og hele pakka.

– Vi fikset det. Det var jo ikke store badet, men likevel er vi veldig stolte og fornøyde med resultatet. Og så er det igjen en helt annen setting å pusse opp et bad, med kamera online - det ble også veldig varmt og trangt inne på det lille badet!

Mor og datter har også en oppfordring til alle som lager og selger verktøy.

– Hva med å tilpasse verktøy til litt mindre hender også - ikke bare til kjempestore never?

Enda nærmere

Johanna opplevde også å se sin mor gråte - for første gang - underveis i innspillingen.

– Det var en annerledes opplevelse, og litt rart. Litt sånn hva sier du til moren din. Hvordan trøster du moren din? Og i tillegg kommer det på TV!

– Vi har nok om mulig kommet hverandre enda nærmere etter å ha vært med på Sommerhytta. Det er lett for oss å snakke om det meste.

Nå skal de snart også kaste seg over nytt gulv i stua, Ingvill og Johanna - her med familiehunden. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Har de blitt kjendiser?

– Ikke jeg i hvert fall, ler Ingvill.

Men Johanna opplever litt kjendisstatus.

– He, he. Kanskje litt - det er i hvert fall flere som kjenner meg igjen på trikken, og på byen og sånt. Blant annet kom en gammel mann bort til meg og sa: Gud som du og moren din har stått på!

– Men så langt bare hyggelige tilbakemeldinger, legger Johanna til.

Som for øvrig er i gang med å søke jobber. Kanskje håndverksbransjen?

– Nå kan jeg jo mye mer enn det jeg kunne før TV-innspillingen. Men egentlig ønsker jeg meg en jobb innen media, jeg liker jo godt å filme selv, sier hun.

Nytt gulv

– Lista for å kaste seg over nye prosjekter har nok også blitt enda lavere. I morgen starter vi forresten på å legge nytt gulv i stuen her, forteller de to girlpower mor og datter.

For vil du - så kan du!

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...