Nordre Aker Budstikke

Gjenger på Storo = Trøbbel!

Hva er egentlig riktig om ungdomsgjenger som lager bråk på Storo? Artikkelforfatteren forteller hvordan det oppleves fra en elevs perspektiv. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Mange foreldre har sikkert hørt om disse «gjengene» som går rundt på Storo og skaper trøbbel, men hvordan skal de vite hva som er sant og ikke? skriver elevjournalist Maja fra Morellbakken skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2017 kl 18:59

STORO/GREFSEN:i det siste har ungdommene på Grefsen begynt å henge mer på Storosenteret. Det går som oftest bra, men det har vært noen episoder der det har blitt slåsskamper eller at noen har hevet stemmen litt for mye.

Det er både elever fra Morellbaken, Engebråten og Bjølsen.

Selv om det kan være greit å være på Storo en gang i blant, er det mange av disse elevene som er der hver dag. Det er ikke bare slåsskamper som kan skje, men også at noen føler seg presset til å dra på Storo eller kjøpe noe som de ikke har lyst på. Hva skal vi ungdommene gjøre?

Mange foreldre har sikkert hørt om disse «gjengene» som går rundt på Storo og skaper trøbbel, men hvordan skal de vite hva som er sant og ikke? Ofte er det sånn at ungdommene overdriver og sier «Mamma vet du hva, det var ordentlig slåsskamp på Storo i dag!». Da kan det hende at de blir redde og sier at barna ikke får gå på Storo.

Skal barna få konsekvenser fordi de overdriver?


Ungdom fra Morellbakken, Engebråten og Bjølsen har begynt å henge på Storosenteret.

Det skal være lov til å gå på Storosenteret, men hvis man vet at barnet sitt er der ganske ofte er det jo greit å si at man burde bruke litt mer tid på andre ting. Og hvis de ikke har nok penger så føler de seg «ikke kule».

Dette er et stort problem. Hvis vi skal løse det trenger vi hjelp av skolen.

Barna trenger et annet sted å være. Morellbakken elevråd har snakket om å ha åpent en dag i uka på kveldstid. Det kommer nok til å hjelpe ganske mye. Men hvis vi vil at barna skal være mer aktive må vi nok komme opp med noe mer.

Trikkehallen oppe på Kjelsås er åpen hver onsdag med et festtilbud for 8. klassingene på Engebråten, Morellbakken og Norberg. Dette er jo kjempefint, men det er ikke alle som hører om det. Glasshuset nede ved sentrum er også åpent alle dager i uken bortsett fra helger, men enda færre får høre om dette. Men en ting er sikkert, dette må vi få ordnet opp i.


LES MER OM SAKEN: Stort møte på Morellbakken skole, med foreldre, politi og Storosenteret: – Nå har det eksplodert her også

Morellbakken budstikke er tekster skrevet av elevjournalister ved Morellbakken skole. Du kan lese mer fra dem her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...