Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

140 søkere til ni lærerstillinger på Morellbakken

MANGE VIL HIT: Assisterende rektor Marit Jensen sammen med lærer Christian Buffon og klasse 8A på Morellbakken skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ny ungdomsskole bygger «ung, frisk og framtidsrettet» lærerstab.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.04.2015 kl 21:11

GREFSEN: Morellbakken ungdomsskole tok i mot sine første åttendeklassinger fra Disen og Grefsen barneskoler i august 2013. Da var bygningsmassen fra «gamle» Grefsen videregående rehabilitert og tilpasset en yngre elevgruppe.

Skolen har utvidet elevmassen trinnvis, og til høsten vil den være i full drift med om lag 450 elever fordelt på fem paralleller over tre trinn. Til det må også lærerstaben utvides.

Velger fra øverste hylle

Nylig ble det utlyst ni nye lærerstillinger innen basisfagene, og da søknadsfristen gikk ut, hadde mellom 135 og 140 søkere meldt sin interesse.

– Majoriteten av søkerne er formelt kvalifisert til stillingene, særlig innen realfag. I matematikk og naturfag kan vi velge lærer på øverste hylle. Det er et luksusproblem, medgir assisterende rektor Marit Jensen.

Hun opplever at skolen blir snakket opp i nærmiljøet, og har fått et godt rykte, etter halvannet års drift. Morellbakken har bevisst jobbet med å profilere seg, og har dessuten fått mulighet til å vise fram pedagogikken på flere arenaer, blant annet en skolekonferanse tidligere i år.

Søker ambisiøse lærere

De som ønsker å bli lærere på Morellbakken må sikte høyt.

– Vi søker etter lærer som har ambisjoner på egne og elevenes vegne og som vil være med å bygge framtidas skole. Vi skrev i utlysningen at vi er nystartet, og opplever at søkerne syns det er spennende å kunne få være med å bygge opp og sette sitt preg på skolen, sier Jensen.

Skolestaben har lik kjønnsfordeling, men majoriteten er nyutdannede. Lærerne er i hovedsak unge, mellom 26 og 32 år, forteller assisterende rektor.

Må gjennom prøveforelsning

Noen av søkerne er nå silt ut, og har gått videre til en workshop, der de skal få jobbe med et konkret case. Her skal samspillet mellom lærerne og hvordan de løser oppgavene observeres. De endelige kandidatene skal gjennom en prøveforelesning, før de eventuelt blir ansatt. Prøveforelesninger for elevene har skolen allerede prøvd ut tidligere.

– Det fungerer veldig bra. Det er ikke slik at elevene avgjør hvem som får jobben, men de får ytre seg, og det blir med i en helhetsvurdering av søkeren. Det vi ser etter er «relasjonskompetanse» – hvordan lærerne møter elevene i en gruppesammenheng, sier Jensen.

– Morellbakken-elevene skal skille seg ut

Hun mener Morellbakken på enkelte områder jobber annerledes med pedagogikken enn andre skoler.

– Samfunnsmandatet i læreplanen er viktig hos oss. «Skolen skal gi elevene lyst på livet» står det der. Vi jobber med en bredere definisjon av hva et resultat er. Når en tiendeklassing går ut av Morellbakken ungdomsskole skal eleven skille ut fra andre elever. Ikke nødvendigvis på karakterskalaen, med ved at han eller hun er selvregulert og vet hva de skal gjøre dersom de ikke får til noe. De skal gjøre kritiske vurderinger og ha god refleksjonsevne, gode samarbeidsevner og psykisk helse til å takle utfordringer.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...