Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Er Morellbakken-elevene best rusta for framtida?

Ole Thomas forklarer hvordan han opplevde vurderingsdager i engelsk. Foto: MARTIN FILIP FRAMNES HOVELSRUD

Niendeklassingene Jacob og Ole Thomas fikk selv fortelle om utfordrende og lærerike undervisningsmetoder, da Morellbakken skole deltok i den internasjonale «Ringer i vann»-konferansen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2015 kl 11:43

GREFSEN/ØKERN: 20. januar ble Morellbakken skole invitert til konferansen «Ringer i vann». Oppdraget til Morellbakken skole var å fortelle om 9. trinns vurderingsdager.

Konferansen «Ringer i vann» har arrangert mer enn 19 store skolekonferanser siden oppstart i 2002. Helt siden den tid har god praksis vært fokuset: «Hva er det som virker?»

«Ringer i vann»-konferansen 2015 ble den mest internasjonale konferansen de noen gang har arrangert, med forelesere fra Australia/England, Finland, Sverige og Danmark, i tillegg til en rekke norske forelesere.

Vurderingsdag naturfag

Hallgeir Vige (naturfagslærer på 9. trinn) forklarer hvordan vurderingsdagene i naturfag skulle foregå.

Elevene ble delt inn i grupper der hver gruppe fikk en energikilde. Elevene fikk dra på forskjellige museer og forelesninger hvor de fikk vite mer om deres egen energikilde.

Vurderingsdagene gikk over to dager. Dag én skulle elevene skrive en saktekst om energikilden sin og dag to skulle de lage en liten film/video om den.

LES OGSÅ: 500 Kjelsås-barn i skirenn på Langsetløkka

Vanskelig, men spennende

Jacob Opland fra 9a forteller om hvordan han opplevde disse vurderingsdagene. Da han først fikk oppgaven virket det veldig vanskelig, men samtidig veldig spennende.

Jacob sin gruppe skulle sette seg inn i energikilden olje og kull. De dro til Teknisk museum for å lære mer om dette.

Jacob forteller at dag én gikk veldig fint siden de hadde fått en fin modelltekst av læreren de kunne skrive etter. Dag to var litt vanskeligere siden de måtte lage en liten video, der de måtte bruke sine egne dataevner.

Men han og gruppen fikset det bra. Jacob forteller at vurderingsdagene var veldig lærerike, morsomme og annerledes på en god måte.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Vurderingsdag engelsk

Anders Aasen (engelsklærer på 9. trinn) forteller hvordan de engelske vurderingsdagene skulle foregå.

De gikk ut på å måle elevenes kompetanse i skriftlig og muntlig. Oppgaven var at elevene skulle finne en person på deres egen alder som bodde i et engelsk-språklig land via sosiale medier.

Dag én skulle elevene sette sammen et intervju som de hadde forbredt noen dager før. Dag to skulle elevene skrive en tekst som for eksempel kunne handle om skoleuniformer.

Skyping nattestid

Ole Thomas Petrusson, 9e, forteller om hvordan han opplevde de engelske vurderingsdagene.

Da Ole Thomas fikk oppgaven, ga han nesten opp før han hadde lest hele. Ole Thomas forteller imidlertid at han var heldig og kom på gruppe med en som hadde bodd i USA før. Hun tok oppgaven med å finne en å intervjue.

LES OGSÅ: Saken som er lest av tusener: Derfor elsker Yngve fra Groruddalen Kjelsås

Deretter kunne Ole Thomas og de andre på gruppa lage spørsmål.

Morellbakken skole bruker Google Drive, et fillagrings- og nettdelingstjeneste, blant annet til samskriving. Anders hadde laget et dokument på Google Drive som han delte med alle i klassen. Elevene brukte dette dokumentet til å stille spørsmål, dele ideer og få inspirasjon til intervjuoppgaven.

Ole Thomas forteller at det er stor tidsforskjell i USA og Norge så den eneste tiden de kunne intervjue var klokken 6 på natta. De intervjuet via Skype der man kan snakke til hverandre over pc.

Ole Thomas forteller at dag én, da de skulle vise intervjuet sitt til en lærer, virket veldig lang og var utfordrende og at dag to gikk ganske lett. På dag to skrev han om skoleuniformer og han fikk mye hjelp til det når han hadde intervjuet noen i et engelskspråkelig land.

Ole Thomas forteller at disse vurderingsdagene var utrolig utfordrende, men utrolig lærerike.

Publikum tok Morellbakken skole svært godt i mot og skrøt veldig av Morellbakkens unge forelesere.

Denne artikkelen er skrevet av Martin Filip Framnes, elev ved Morellbakken skole.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...