Nordre Aker Budstikke

Oslo Open i helgen:

– Møt kunsten på nært hold før den havner i et galleri eller på museum

Kunstner Kirsty Kross med publikum i sitt atelier i Myntgata under Oslo Open 2019. Foto: Oslo Open

– Hvordan jobber en kunstner? Hva er et atelier? Under Oslo Open kan du besøke Oslos kunstnere på deres arbeidsplass, over hele byen og i ditt eget nabolag, skriver Oslo Open i pressemelding.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: I helgen går Oslo Open av stabelen. Arrangementet som i fjor ble avlyst grunnet koronapandemien, har i år gått for det de har valgt å kalle "Pande-minimumsutgaven". Følg helgens live-strømming her.

– Under normale omstendigheter åpner rundt 400 av Oslos profesjonelle kunstnerne dørene og inviterer til et personlig og uformelt møte med publikum. Publikum kan fritt besøke de kunstnerne de vil, eller velge å følge guidede vandringer. I koronaåret 2021 skjer møtene på en litt annen måte, skriver de i pressemelding.

Kunstner Kristine Dragland med publikum i sitt atelier på Økern under Oslo Open 2017. Foto: Oslo Open

17. april og 18. april kommer Oslo Open til å sende direkte hver halvtime fra sin Instagram profil. Det skal gi publikum mulighet til å engasjere seg i sanntiden.

– Fra klokken 12 til 18 både lørdag og søndag kommer vi til å sende live. Vi valgte å sende fra Instagram fordi det er det som er lettest for folk og der vi treffer flest, sier daglig leder Marthe Elise Stramrud.


– Vi legger oss på en veldig lettbeint og humørfylt stil. Kunstverden er jo kjent for å ha et tidvis vanskelig språk, men det skal vi unngå, sier Stramrud.

– Det er unikt å få komme inn i det rommet som ellers er lukket. Det er sjeldent man når den muligheten å høre kunsteren forteller selv med egne ord hvordan de jobber og hva kunsten handler om, sier Stramrud.

Kunstner Andreas Öhman med publikum i sitt atelier på Kunstnernes Hus under Oslo Open 2016. Foto: Oslo Open

Premiere på «Atelierbesøk med Oslo Open»

I tillegg til direktesendingene har Oslo Open utarbeidet en serie med kunstportretter i videoformat. Videoene kommer til å bli lagt ut hver lørdag utover våren og sommeren, og begynner allerede på lørdag 17. april klokken 11.


Kunstner Kaare Ruud fra filmsatsningen ATELIERBESØK MED OSLO OPEN. Foto: Oslo Open

– Med premieren på lørdag markerer vi at kunsthelgen er i gang. Videoene blir sluppet på vår nettside og IGTV på Instagram-profilen vår, sier Stramrud.

I serien stilles det blant annet spørsmål ved hva som er et godt atelier og hva et atelier betyr for arbeidet kunsteren skaper. Til sammen tolv kunstnere åpner sitt arbeidsrom for å besvare nettopp disse spørsmålene.

Kunstner Damla Kilickiran fra filmsatsningen ATELIERBESØK MED OSLO OPEN. Foto: Oslo Open

Frysja

– Frysja er én av lokasjonene hvor svært mange kunsterne er påmeldt, og live-programmet på lørdag begynner nettopp her, sier Stramrud.


Fra live-programmet på lørdag møter vi Ingrid Lønningdal, som driver med maleri, tegning, tekstil og silketrykk, og John Raustein, som driver med tekstil.

Videre kommer to kunstnere fra Frysja til å være en del av serien "Atelierbesøk med Oslo Open". Da får publikum bli kjent med glassblåser Karen Klim, i tillegg til Hanne Friis som driver med skulptur, maleri og tekstil.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...