Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Møteplasser er like viktige vinter som sommer»

Langt unna skøyteis på Nordre Åsen. Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: – Det er lett å tenke sol, sommer og grønt. Men minst like viktig er det å tenke på vinter. Også da er det et sterkt behov for sosiale møteplasser som er åpne, lett tilgjengelig og inviterende til både lek og fysisk aktivitet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2020 kl 11:55

Kommentarforfatterne står bak oppropet «Vi ønsker kunstis på Nordre Åsen!» på Opprop.net.

I byrådserklæringen heter det i Osloløfte 7: I Oslo skal vi ha levende nabolag der alle har et trygt sted å bo, med aktiviteter og opplevelser for alle, rikere naturmangfold og kort vei til flotte friluftsopplevelser.

Videre i samme erklæring presiseres det at det ønskes «Gode nabolag i hele byen - Byrådet vil legge til rette for levende og attraktive nabolag over hele byen, med sosiale møteplasser, grøntområder og områder for lek og aktivitet.

Gode møteplasser bør være utformet for å kunne brukes samtidig av et mangfold av brukergrupper. På den måten bidrar bygg og områder til at mennesker møtes, skaper toleranse og inkludering, og i tillegg stimulerer til både fysisk og sosial aktivitet som gir bedre fysisk og psykisk folkehelse.

Et godt aktivitetstilbud som er tilgjengelig for mange, kan også motvirke ensomhet og utenforskap. Ikke minst har områder med høyt aktivitetsnivå og mange folk vist seg å kunne gi større trygghet. Alle mennesker trenger å føle retning, oppleve at vi har fri vilje, føle oss kompetente, få anerkjennelse og føle tilknytning og nærhet til andre mennesker.

Møteplasser om vinteren

Møteplasser er like viktige vinter som sommer, og ute som inne. Det er lett å tenke sol, sommer og grønt. Men minst like viktig er det å tenke på vinter. Også da er det et sterkt behov for sosiale møteplasser som er åpne, lett tilgjengelig og inviterende til både lek og fysisk aktivitet. Nordre Åsen idrettsanlegg har lange tradisjoner med isflate, laget både av kommunens ansatte og ikke minst på dugnad.

1. juledag har alltid vært en startdag for skøytesesongen på Nordre Åsen. En plass hvor barn, unge og voksne har frydet seg over nettopp lett tilgjengelig aktivitet uten kostnader i et trygt nabolag.

Et nærområde i vekst

Med den store veksten i boliger i nærområdene, er det stort behov for en tilgjengelig vinterarena for lek, sosiale treff og fysisk aktivitet. Men vintrene spiller ikke helt på lag, naturis er upålitelig. Og om ikke isen viser seg å være på plass stabilt over tid, er ikke møteplassen optimal. Derfor er det på overtid å sette i stand Nordre Åsen idrettsanlegg også for bred vinteraktivitet om man vil bruke kunstløpskøyter, hockeyskøyter eller lengdeløp.

Med det gode kollektivtrafikktilbudet tilgjengelig, er det vel bare en fergerute som mangler for at de som ønsker noen friske skøyteskjær på kunstisen, enkelt kan komme til Nordre Åsen uten behov for bil.

Helse på blå resept

Byrådet presiserer også i nevnte erklæring at fysisk aktivitet er viktig for folkehelsa, og friluftsliv og idrett skaper glede, vennskap, møteplasser og samhold. Kunstis er helse på blå resept, er det blitt uttalt. Om man så legger til at det ikke er helsefarlig å være ute noen timer på skøyter i vintermånedene, så er grunnlaget lagt for endelig å ferdigstille Nordre Åsen som et fullverdig anlegg for fri aktivitet vinter som sommer.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...