Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Muffins det mest usunne du finner i kantina

Kantineforskjeller i Oslo-skolene.

Christina Idsøe på Nydalen, Hamza Iqbal på Elvebakken og Celine Støen på Akademiet videregående skole. Foto: Foto: Ida Marie Blomberg

Nydalen har kaffebar, og på Elvebakken står grøt og mattesuppe på menyen. Godteri er et fyord.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SENTRUM/NYDALEN: Christina Idsøe (18), elev på Nydalen vgs., er veldig fornøyd med kantinene og utvalget de har.

På Elvebakken er ikke Hamza Iqbal (18) like begeistret.

- Hvis jeg skal sammenlikne utvalget med Bjørnholt, hvor jeg gikk før, så er den ganske dårlig siden det er mindre utvalg. På Bjørnholt hadde de forskjellig mat hver dag.

Sunt på menyen

Miljøet i kantina på Nydalen er veldig bra, sier Christina. De ansatte slår gjerne av en prat.

- Av og til stopper de oss når vi skal kjøpe ting og spør hvordan vi har det. Vi blir stående der og prater litt sammen, det er veldig hyggelig.

Nydalen har stort utvalg av sunn mat, og de har mat for vegetarianere og maten er tilrettelagt enhver smak. Kantinesjef Sissel Hansen forteller at de er en attføringsbedrift kalt AS Rehabilitering.

LES OGSÅ: Fredag koser vi oss på jobben

- Vår jobb er å trene opp folk slik at de kan få seg jobb andre steder etter at de har fått arbeidserfaring her. Nydalen tar sosialt ansvar, og alle pengene vi får inn går til nye investeringer. AS Rehabilitering har drevet kantinen i tre år, og driver bare i Nydalen.

Elvebakken har i likhet med Nydalen fokus på sunn mat. Kantinesjef Wenche sier at de ikke selger brus eller godteri.

- Vi har stort fokus på sunn mat. Her får man ikke kjøpe noe godteri eller brus. Det eneste usunne vi selger er muffins.

På Nydalen har de et lite unntak hver fredag.

- Vi selger en sjokolade, en sånn bitte liten en som er 70 % kakao som faktisk er grei å ha. Vi har også kakedag på fredager. En gang i uka er greit.

Både Nydalen og Elvebakken tilbyr varmmat. Nydalen har en ukesmeny, og et fast tilbud på samosa og børek. På Elvebakken serveres pølse og potetstappe tirsdager, grøt onsdager og mattesuppe torsdager.

LES OGSÅ: Ungdommen har talt: - Vil heller ha buss enn burger

Skole uten kantine

Privatskolen Akademiet på Bislett, har ikke kantine. Det er Celine Støen (18) skuffet over.

- Jeg syntes det er veldig kjipt at vi ikke har noe kantine, men vi har veldig mye annet i området; Coop, kebabsjapper, sushi, thaimat og masse annet. Men man bruker veldig mye penger på det, dersom man ikke har med mat hjemmefra.

Hun forteller at Akademiet skal innføre en kantine neste år fordi det har vært etterspørsel.

LES MER FRA DITTOSLOS UNGDOMSREDAKSJON HER!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...