ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Mulige koronasmittede bydelsansatte gikk inn i omsorgsbolig

Myrer Omsorg+ ligger ved Myrerjordet på Kjelsås. Foto: Christian Fredrik Borg

Personer i høyrisikogruppe for koronaviruset har blitt oppsøkt av bydelsansatte som har gått feil og skulle teste seg for viruset utenfor omsorgsboligene på Kjelsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: Omsorgsboligene Myrer Omsorg+ skal gi beboerne mulighet til å fungere optimalt ut fra egne ressurser.

Det er totalt 91 i leiligheter i huset, og «beboerne skal føle trygghet og oppleve størst mulig grad av selvstendighet og livskvalitet», ifølge Oslo kommune. På tross av et stort omsorgsbehov, skal de kunne fungere i eget hjem.

Teststasjon

På parkeringsplassen utenfor omsorgsboligene, som ligger i Hareveien 10 ved Myrerjordet, har Bydel Nordre Aker etablert en teststasjon for sine ansatte.

En leser uttrykker bekymring for at de ansatte skal testes ved boligene som har mange i høyrisikogrupper.

– Min mor, som bor der - og også er i høyrisikogruppe - har gjentatte ganger tidligere blitt oppsøkt av personer som ikke finner teststasjonen og som spør om veien. Dermed risikerer de også å utsette beboerne for smitte, påpeker kvinnen.

ANNONSE

Bil eller til fots

Bydelsoverlege Bjørn Sletvold skriver i en e-post til Nordre Aker Budstikke at teststasjonen kun er for ansatte i bydelen. Den bemannes av personell som ikke jobber i omsorgsboligen.

– Den er kun åpen i begrenset tid få dager i uka og tar imot kun et mindre antall personer til testing, skriver han og legger til at det er i størrelsesorden fire til åtte per testdag.

De bydelsansatte som skal testes, kommer i egen bil eller til fots. På samme måte som ved andre teststasjoner i Oslo, skal de ikke komme med kollektivtransport.

– Har gått feil

Han understreker at teststasjonen er utendørs og at hverken hovedinngang eller personalinngang til omsorgsboligene benyttes. Personellet som bemanner teststasjonen, bruker smittevernutstyr i tråd med retningslinjer fra FHI, opplyser bydelsoverlegen.

ANNONSE

– Vi er oppmerksom på at noen ansatte som skulle til teststasjonen tidligere, har gått feil, det vil si inn i bygget i Hareveien 10, erkjenner bydelsoverlegen.

Bydelsoverlege Bjørn Sletvold erkjenner at det har vært tilfeller der personer som skulle testes, har gått inn på omsorgssenteret. Foto: Christian Fredrik Borg

– Dette har vi selvsagt tatt på alvor og presisert informasjonen direkte til hver ansatt som skal testes slik at vi skal unngå dette fremover, påpeker Sletvold.

Han har ikke svart på hva bydelsoverlegen tenker om at personer i risikogrupper har blitt oppsøkt av personer med mulig koronasmitte eller hvorfor teststasjonen er plassert akkurat utenfor omsorgsboligene.

Han legger imidlertid til at det ikke er noen tilleggsrisiko for beboerne og brukerne i Myrer Omsorg+ slik teststasjonen er organisert.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE