Nordre Aker Budstikke

Mulige koronasmittede bydelsansatte gikk inn i omsorgsbolig

Myrer Omsorg+ ligger ved Myrerjordet på Kjelsås. Foto: Christian Fredrik Borg

Personer i høyrisikogruppe for koronaviruset har blitt oppsøkt av bydelsansatte som har gått feil og skulle teste seg for viruset utenfor omsorgsboligene på Kjelsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Omsorgsboligene Myrer Omsorg+ skal gi beboerne mulighet til å fungere optimalt ut fra egne ressurser.

Det er totalt 91 i leiligheter i huset, og «beboerne skal føle trygghet og oppleve størst mulig grad av selvstendighet og livskvalitet», ifølge Oslo kommune. På tross av et stort omsorgsbehov, skal de kunne fungere i eget hjem.

Teststasjon

På parkeringsplassen utenfor omsorgsboligene, som ligger i Hareveien 10 ved Myrerjordet, har Bydel Nordre Aker etablert en teststasjon for sine ansatte.

En leser uttrykker bekymring for at de ansatte skal testes ved boligene som har mange i høyrisikogrupper.

– Min mor, som bor der - og også er i høyrisikogruppe - har gjentatte ganger tidligere blitt oppsøkt av personer som ikke finner teststasjonen og som spør om veien. Dermed risikerer de også å utsette beboerne for smitte, påpeker kvinnen.


Bil eller til fots

Bydelsoverlege Bjørn Sletvold skriver i en e-post til Nordre Aker Budstikke at teststasjonen kun er for ansatte i bydelen. Den bemannes av personell som ikke jobber i omsorgsboligen.

– Den er kun åpen i begrenset tid få dager i uka og tar imot kun et mindre antall personer til testing, skriver han og legger til at det er i størrelsesorden fire til åtte per testdag.

De bydelsansatte som skal testes, kommer i egen bil eller til fots. På samme måte som ved andre teststasjoner i Oslo, skal de ikke komme med kollektivtransport.

– Har gått feil

Han understreker at teststasjonen er utendørs og at hverken hovedinngang eller personalinngang til omsorgsboligene benyttes. Personellet som bemanner teststasjonen, bruker smittevernutstyr i tråd med retningslinjer fra FHI, opplyser bydelsoverlegen.


– Vi er oppmerksom på at noen ansatte som skulle til teststasjonen tidligere, har gått feil, det vil si inn i bygget i Hareveien 10, erkjenner bydelsoverlegen.

Bydelsoverlege Bjørn Sletvold erkjenner at det har vært tilfeller der personer som skulle testes, har gått inn på omsorgssenteret. Foto: Christian Fredrik Borg

– Dette har vi selvsagt tatt på alvor og presisert informasjonen direkte til hver ansatt som skal testes slik at vi skal unngå dette fremover, påpeker Sletvold.

Han har ikke svart på hva bydelsoverlegen tenker om at personer i risikogrupper har blitt oppsøkt av personer med mulig koronasmitte eller hvorfor teststasjonen er plassert akkurat utenfor omsorgsboligene.

Han legger imidlertid til at det ikke er noen tilleggsrisiko for beboerne og brukerne i Myrer Omsorg+ slik teststasjonen er organisert.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...