Nordre Aker Budstikke

Musikalsk (film)magi på Morellbakken

Shrek! Elevene kunne by på musikk fra filmen om det grønne trollet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Foreldre og venner fikk bli med på en reise inn i filmmusikens verden på Morellbakken torsdag kveld.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2018 kl 20:45

GREFSEN: Det var elvene ved valgfaget sal og scene som torsdag kveld inviterte til konsert i auditoriet på Morellbakken skole.

Har jobbet siden september

Mens salen fyltes opp av forventningsfulle familiemedlemmer, fikk Nordre Aker Budstikke snakke med to av elevene som snart skulle opp på scenen.

– Vi har jobbet med konserten siden september. Vi brukte mye tid på å utvikle konseptet, sier 8. klassingen Pete Skaalmo og 10. klassingen Suzanne Izadi.

Pete og Suzanne, to av over 30 Morellbakken-elever på valgfaget sal og scene, som har jobbet med alle aspekter ved det å sette opp og arrangere en konsert. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Læreplanen for valgfaget sal og scene sier at «Elevene skal oppdage og utforske sine kreative evner fra idé til praktisk gjennomføring og formidling. Valgfaget omfatter forskjellige arbeidsoppgaver i de ulike fasene i et produksjonsarbeid. Dette innebærer samarbeid om planlegging, forberedelser og gjennomføring, både bak og på scenen.»

Filmmusikk

Morellbakken-elevene hadde satt sammen en konsert med filmmusikk. Her var musikk fra Disney-klassikere som Mulan og Den lille havfruen. Harry Potter, Shrek og Grease var andre filmer elevene kom innom.

Disney-filmen Mulan. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Konserten var allerede spilt for alle trinnene på skolen, så foreldrekonserten ble dermed en slags "grand finale".

Her var blant annet blåsere, strykere, gitarister, sangere, og tre typer zylofoner. Men det er langt fra bare det rent musikalske elevene har lært og trent på.


– Vi har vært gjennom de ulike delene av en oppsetning - regi, teknikk og scenografi, sier Suzanne.

Musikerkarriere?

Hun har spilt fiolin i ti år allerede, mens Pete på keyboard, har åtte år på baken.

Pete ved keyboardet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Kan dere tenke dere å bli profesjonelle musikere, eller er det mest en hobby?

– Jeg skal begynne på videregående neste år, men har ikke valgt musikk. For meg er musikken mest en hobby, og ikke noe jeg ser for meg som en karriere, sier Suzanne.


– Jeg føler også at musikken er en hobby. Men jeg har ennå lang tid på å bestemme meg, så vi får se, sier Pete.

I salen satt familie og venner. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Nordre Aker-ungdom på UKM: – Vi koser oss på scenen og får gjøre det vi vil!

«Nye» Trollvann og Grefsenkleiva er i gang - se planene her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...