Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Musikalske pepperkaker

Juleplate fra KORK

SAMARBEID: KORK har samarbeide med en rekke norske artister på årets juleplate. FOTO: KORK

KORK har samlet de beste pepperkakene fra ti år med julekonserter til en juleplate med kjente, norske artister.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2014 kl 09:36

OSLO: På dobbeltalbumet spiller Kringkastingsorkesteret (KORK) med artister som Silya Nymoen, Tuva Syvertsen, Kråkesølv, Marit Larsen, Ida Jenshus og Solveig Slettahjell.

KORK er hele Norges orkester, men har en spesiell plass hos Oslos befolkning. Etter at en rekke norske artister har invitert med orkesteret på sine julekonserter de siste årene, er det nå de selv som står i fokus.

Tverrsnitt

På plata finner du en blanding av musikalske pepperkaker, som inneholder alt fra Glade jul, Vinter og sne og utdrag fra Nøtteknekkeren til Sleigh ride, White Christmas og Romjulsdrøm.

- Gjennom årene har vi vært så heldige å få mange av de fineste norske artistene til å lage julestemning med oss og for oss. Platen er et tverrsnitt fra de siste ti års julekonserter, hvor vi spenner den musikalske buen fra Bachs Juleoratorium til Fairy Tale of New York, opplyser de i en pressemelding.

LES OGSÅ: Admiral P har årets låt!

Populært

Som et medieorkester med et svært allsidig repertoar er de sannsynligvis det norske orkesteret man hører aller oftest, på konsert eller på radio, TV og nett. Orkesteret ble startet i 1946, da NRK ønsket å etablere sitt eget radioorkester. Stammen i orkesteret var de allsidige musikerne i Bristol-orkesteret ledet av Øivind Bergh. Han ledet orkesteret i en rekke folkekjære programmer fra NRKs Store studio, og la dermed grunnlaget for orkesterets popularitet. Fra høsten 2013 har den internasjonalt renommerte Miguel Harth-Bedoya vært KORKs sjefdirigent.

- Orkesteret er i dag fylt med de beste blant klassiske instrumentalister, musikere som setter allsidighet og lekenhet høyt, og med en sterk uvilje mot å dele musikken inn i båser. All musikk skal fremføres med samme høye kvalitet og engasjement, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Lova Siverts (12) setter sin signatur i Operaen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...