Nordre Aker Budstikke

Mye skal klaffe for at Skeid beholder plassen

Skeid har ikke hatt mye å juble for denne sesongen. I helgen gikk laget på nok et tap, borte mot Sandnes Ulf. Her fra lystigere tider etter cupseier mot Kjelsås i mai i år. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Med tapet i Sandes søndag, må Skeid vinne sine siste to kamper – og er avhengige av andres tap – skal de klare kvalikplass i OBOS-ligaen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2019 kl 13:23

SANDNES: Sandes Ulf var motstander på bortebane for Skeid i sesongens tredje siste kamp. Skeid ligger på nest sisteplass på tabellen og har seks poeng opp til Notodden på første kvalikplass i OBOS-ligaen (1. divisjon).

Seier var derfor en nødvendighet for Skeid, skulle håpet om videre eksistens på nest øverste nivå leve videre. Og det ble en innholdsrik kamp, med tre scoringer før 20 minutter var spilt.

Skeid hang med

Hjemmelaget gikk i ledelsen etter etter bare tre minutter, men allerede etter seks minutter på matta reduserte Skeids Johnny Buduson, via tverrliggeren.

I det 18. spilleminuttet var Sandnes Ulf framme igjen, og sikret 2-1. Farlig angrepsspill kunne ha økt ledelsen med enda et mål, men stillingen sto til pause.

Fire minutter etter hvilen var det Skeid sin tur til å ta initiativ i kampen, da Hassan Yusuf sørget for nok en utlikning, via et Sandnes Ulf-hode. Men hjemmelaget, som kjemper mot HamKam om tiendeplassen på tabellen, hadde ikke tenkt å sende med gjestene noen poeng. Halvtimen før slutt økte de ledelsen til 3-2, en stilling som bel stående til dommeren blåste av kampen.

Teoretisk mulighet for Skeid

OBOS-ligaen: Tabellen to runder før sesongavslutning. (Kilde: NFF)

Skeid beholder dermed nedrykksplass som nummer 15 i OBOS-ligaen, to runder før sesongen av over. Det er nå seks poeng opp til Notodden på kvalikplass, laget som kommer til Intility Arena for å spille mot Skeid på lørdag kl. 16.00.

I denne runden vant Strømmen 2-1 over HamKam, og dermed er det kun kvalifiseringsplassen, 14. plass, som teoretisk sett er innen rekkevidde for Skeid. Men det krever at Skeid vinner over Notodden førstkommende lørdag, og at Skeid også vinner den siste kampen 9. november borte mot Raufoss (som for øyeblikket ligger på 8. plass). Samtidig må Notodden gå poengløs ut av sin siste hjemmekamp, som går mot Start.

Hvis ikke ble OBOS-ligaoppholdet en kortvarig opplevelse for Skeid i denne omgangen.


PS! Kjelsås, som snuste på kvalifiseringsplass for opprykk fra 2. divisjon (PostNord-ligaen) til 1. disvisjon, lot muligheten gå fra seg da de tapte borte mot larvik forrige helg. Det ble likevel en hyggelig sesongavslutning på Grefsne lørdag, sa Sturla Ottesen ble kåret til Årets talent i PostNord-ligaen! Les mer om det her.

PS 2! KFUM, som ser ut til å havne på den øvre delen av midten av tabellen i OBOS-ligaen, får uansett med seg et Oslo-lag også neste sesong, selv om Skeid skulle rykke ned. I helgen ble det klart at Grorud tar steget opp fra 2. divisjon neste år, etter at de ble serievinnere i PostNord-ligaen avd. 2.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...