Nordre Aker Budstikke

Én av tre Oslo-borgere har «voiet». Nå er området utvidet

El-sparkesyklene fra svenske Voi dukket opp på fortauene i Oslo sentrum i mars i fjor. I år er området utvidet, blant annet her i Grefsenveien. Foto: Christian Fredrik Borg

«Over natta» dukket el-sparkesyklene opp på fortauene i Oslo sentrum i fjor. Ett år etter lanseringen er tilbudet utvidet i Nordre Aker – dermed vil du kunne se sparkesyklene «henslengt» mange steder i bydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2020 kl 11:38

NORDRE AKER: For to år siden, sommeren 2018, etablerte Voi seg som et mikromobilitetsselskap i Sverige. Siden har de røde el-sparkesyklene dukket opp i hopetall i en rekke europeiske byer. I mars i fjor dukket de røde el-sparkesyklene opp nær sagt «over natta» i Oslo. Siden har det kommet flere og flere, uten at selskapene vil oppgi hvor mange de har i de ulike byene.

Selskapet lar deg ved hjelp av en mobilapplikasjon leie el-sparkesykler som er utplassert over store deler av Oslo.

Nå har Voi utvidet området - og forteller samtidig at det norske markedet er av de mest spennende i Europa.

I en mobilapplikasjon ser man på et kart hvor sparkesyklene er. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Én av tre har «voiet»

Det svenske selskapet er ikke alene om å tilby utleie i Oslo. El-sparkesykler fra Tier og Lime, men også mindre selskaper har preget Oslos bybilde det siste året.

Voi tilbyr utleie i Trondheim i tillegg til Oslo. Selskapet selv mener Norge er et av de mest spennende markedene i Europa.


Området el-sparkesyklene fra selskapet Voi nå er tilgjengelige i, er utvidet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I en pressemelding skriver selskapet at over en tredjedel av Oslos innbyggere har brukt sparkesyklene deres. I løpet av fjoråret ble det foretatt nesten to millioner turer.

– Til sammen har Oslo-beboerne «voiet» nesten 30 ganger rundt jorda, bare på ett år! For litt over ett år siden var det få som kjente til el-sparkesykler. Nå er Norge helt i verdenstoppen. I dag er det vanskelig å forestille seg en grønn og fremoverlent by uten, sa kommunikasjonssjef i Voi, Kristina Hunter Nilsson, i pressemeldingen fra starten av mars.

Kommunikasjonssjef i Voi, Kristina Hunter Nilsson. Foto: Voi

Utvidet område

På dette tidspunktet uttrykte selskapet at de i 2020 ville prioritere etablering i flere byer, teknologiske og datadrevne løsninger på parkering, og økt sikkerhet. Dessuten sto også abonnement på agendaen.


Området selskapet lar brukerne benytte el-sparkesyklene dekker ikke hele Oslo. I fjor skrev Nordre Aker Budstikke om grensen, som da gikk langs Ring 3. Dermed var tjenesten utilgjengelig i store deler av Nordre Aker. Både Tier og Voi opererte med den samme grensen.

Nå er imidlertid området utvidet, og enda flere Nordre Aker-beboere enn tidligere kan «voie» hjem. Det er to områder, ett ved Grefsen og ett ved Nordberg, som er utvidet.

(Saken fortsetter under kartene)

Området ved Grefsen er utvidet og inkludert i tjenesten. Foto: Skjermbilde / Voi

Dette området på Sogn er utvidet og inkludert i Vois tjeneste. Foto: Skjermbilde / Voi


Tier, som har grønne el-sparkesykler, har imidlertid den samme grensen:

Tier gjør ikke som Voi, og utvider grensen på Grefsen og Nordberg. Utsnittet er ikke orientert mot nord. Foto: Skjermbilde / Tier

En av de andre nyhetene er at selskapet gir belønning hvis du parkerer sparkesykkelen bestemte steder. Områdene er markert i grønt på kartet i appen, og hvis du parkerer her, vil du få rabatt på turen, ifølge selskapet selv.

I Nordre Aker er det eneste slike området utenfor BI i Nydalen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...