Nordre Aker Budstikke

Politiet er på plass også denne uka:

Én av tre tatt i kontroll langs skoleveien

Her fra Kjelsåsveien og hvor det var politikontroll mandag denne uka. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Denne uka sto politiet klare ved to skoler i Nordre Aker, og langt fra alle oppfører seg som de skal bak rattet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2018 kl 14:33

NORDRE AKER: Aksjon skolestart gjennomføres i to uker, fra 20. til 31. august. Oslo-politiets ønske er å skape et trafikksikkert miljø for barna i sin ferd til og fra skolen, samt å endre trafikkatferden. Politiets visjon er ingen drepte og skadde i trafikken.

Finn Erik Grønli, politioverbetjent ved Oslo politidistrikt opplyser at det mandag var trafikkontroller ved Disen og Ullevål skole i Bydel Nordre Aker. I løpet av noen få timer ble nesten én av tre kontrollerte bilister tatt for brudd på trafikkreglene.

Mobilbruk

– Tilsammen ble det kontrollert 61 førere langs skoleveien ved Disen og Ullevål skole. 19 av sjåførene fikk en reaksjon fra politiet. Det ble ikke målt fart, men halvparten fikk forenklede forelegg for mobilbruk. Ellers manglet blant annet belte på fire sjåfører, en bil ble også avskiltet, forteller Grønli.

Han retter også en pekefinger mot det høye antallet sjåfører som fikk reaksjoner av politiet, mandag.

– Det er mye mobilbruk som går igjen, og vår erfaring er at det ikke blir mindre av det heller. Det er så viktig å være bevisst på det du gjør når du kjører bil, nettopp å kjøre bil, ikke andre ting. Et lite tidel sekunds uoppmerksomhet kan få store konsekvenser i trafikken, advarer han.


HER KAN DU LESE RESULTATENE ETTER FORRIGE UKE AV AKSJON SKOLESTART

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...