Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Adopterte måkeunge

Nå blir «Guffen» med Victoria (11) og Amalie (7) på sommerferie

Guffen har til og med fått eget basseng i hagen hos fra venstre Victoria (11) og Amalie (7). Foto: PRIVAT

– Jentene fortalte på telefon at de hadde funnet en forlatt andunge, som lå midt i veien, forteller mamma Nina. Men en liten andunge var det ikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2015 kl 13:01

OSLO: Det var for to uker siden at søstrene Amalie (7) og Victoria (11) var på vei til butikken for å kjøpe is, da de kom over en liten fugleunge midt i den trafikkerte veien.

De fikk løftet fulgeungen ut av veien, og ringte mamma.

Andunge?

– Jentene fortalte på telefon at de hadde funnet en forlatt andunge, som lå midt veien. Jeg ba de ta et bilde av fuglen og sende meg, forteller mamman, Nina.

Men da Nina så bildet, var hun i hvert fall sikker på at det ikke var noen andunge jentene hadde kommet over.

Les også: Ruspsykologen som havnet i Kardemommeby

– Det var derimot en bitteliten måkeunge, kanskje bare en uke gammel, forteller Nina, som dro avgårde til jentene for å titte etter om måkeforeldrene kunne være i nærheten.

Ble med hjem

Men det var de ikke.

– Vi så faktisk ikke en eneste måke i nærheten. Jentene ville så klart ikke la det lille nøstet bli liggende igjen i veigrøften, så da fikk måken bli med oss hjem, forteller Nina.

Jentene var superlykkelige over endelig å ha fått et dyr i huset, ellers har familien hest, men ingen smådyr hjemme.

I dukkehuset

Foreløpig har den lille fugleungen bopel i stor kasse i dukkehuset til jentene, i hagen. Men den lufter seg også i hagen til familien, og får en dukkert i måkebassenget titt og ofte. Fugleungen hiver i seg både fisk og annen mat. Kattemat er noe av det familien har blitt anbefalt å fore den med.

Og når familien skal på hytta på ferie, så skal Guffen, som han er døpt - hvis det er en han -, selvføgelig bli med.

Blir med på hytta

– Han er for liten til å klare å fly ennå, så jeg tenker at vi frakter han ned i et kattebur. Så får vi lage en liten fuglehage til han ved hytta, som er ved sjøen. Planen er at når han er flyvedyktig, så skal han få slippe fri til å kose seg resten av livet ved sjøen, forteller Nina.

LES OGSÅ: Andreas Wahl på Kjelsås: – Vet du hva en vektrofol er?

Hun legger til.

Søt og morsom

– Ikke alle som synes måker er ålreite dyr. Men de gjør en god jobb i naturen og ellers, blant annet ved å fortære matrester som ligger slengt rundt omkring. I tillegg er måken veldig søt og morsom å følge med på. Vi skal gjøre alt vi kan for å få den levedyktig og flyvedyktig i løpet av sommeren, sier Nina.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...