Nordre Aker Budstikke

Nå er arbeidene med sykkelfelt og nye fortau i gang

Arbeidene i Prestegårdsveien er i gang. Beboerparkeringen i veien fjernes som følge av tiltaket, i følge BYM. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Prestegårdsveien og Blindernveien skal tilrettelegges bedre for gående og syklende. Nå er arbeidet, som skal være ferdig til høsten, i gang. For bilistene betyr det blant annet at parkeringsmulighetene i Prestegårdsveien forsvinner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2021 kl 17:53

BLINDERN/ULLEVÅL: I fjor ble det kjent at Bymiljøetaten skal tilrettelegge bedre for syklende og gående i Prestegårdsveien og Blindernveien. Den gangen var planen at alt skulle utføres i løpet av fjoråret.

Slik gikk det imidlertid ikke, og arbeidene startet i Prestegårdsveien først i midten av april i år, og er nå planlagt ferdigstilt oktober 2021, ifølge Bymiljøetaten.

Arbeidene i Prestegårdsveien er i gang. Beboerparkeringen i veien fjernes som følge av tiltaket, i følge BYM. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Det vil være noe begrenset fremkommelighet i byggeperioden, men vi legger til rette for alle trafikanter og adkomst til eiendommene. Vi beklager eventuell støy og andre ulemper arbeidet medfører, skriver Bymiljøetaten på sine nettsider.

Tiltak er vurdert i hele Prestegårdsveien og i Blindernveien mellom Wilhelm Færdens vei og frem til Apalveien ved Blindern T-banestasjon. (Kart fra Bymiljøetaten)


Tiltaket omfatter Prestegårdsveien og Blindernveien mellom Wilhelm Færdens vei og frem til Apalveien ved Blindern T-banestasjon, og dette skal gjøres:

  • Utvidelse av fortauet på sørsiden av Blindernveien mellom Apalveien og Problemveien
  • Legging av kabler og luftstrekk i bakken på sørsiden av Blindernveien i kvartalet mellom Apalveien og Problemveien
  • Breddeutvidelse av eksisterende sykkelfelt i Blindernveien.
  • Oppstramming av kryss langs Blindernveien for å korte krysningsavstanden for gående.
  • Etablering av ensidig sykkelfelt i nordvestgående retning i Prestegårdsveien
  • Etablering av nytt fortau på nordsiden i Prestegårdsveien mellom kvartalet Sognsveien og Hasselhaugveien
  • Flytting av bysykkelstativ til parkeringslommen ved Wilhelm Færdens vei
  • Etablering av regnbed for å forbedre overvannshåndteringen mellom Hasselhaugveien og Kristine Bonnevies hus

Bysykkelstativet i Blindernveien foreslås flyttet for å gi bedre plass på fortauet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sykkelfeltene i Blindernveien kal bli bredere. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Når arbeidet er ferdig vil det ikke lenger være mulig å parkere i Blindernveien mellom Apalveien og Problemveien, og det vil heller ikke lenger være mulig å parkere i Prestegårdsveien. Begge steder er det i dag beboerparkering.

Parkeringslommene i Blindernveien mellom Prestegårdsveien og Wilhelm Færdens vei fjernes, mens HC-plasser og to vanlige P-plasser i parkeringslommen ved Wilhelm Færdens vei opprettholdes.

Gateparkeringen i Blindernveien mellom Problemveien og Apalveien fjernes også. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Om bakgrunnen for arbeidene, skriver Bymiljøetaten:

«En overordnet målsetting i Oslo er å stimulere og legge til rette for økt bruk av miljøvennlig transport og øke andelen syklister. Å legge bedre til rette for gående og syklende er nødvendig for å løse utfordringene knyttet til befolkningsvekst, transportbehov, luftkvalitet og arealbruk i Oslo. Trygge og trafikksikre forhold for fotgjengere gjør det mer attraktivt for flere å gå. Et sammenhengende sykkelveinett er en forutsetning for å få flere til å velge sykkelen.

Prestegårdsveien og Blindernveien inngår i det fremtidige sykkelveinettet i Oslo. Gatene utgjør en viktig lenke for å knytte sammen universitetsområdet Blindern med eksisterende sykkeltilrettelegging i Ullevålsveien, Sognsveien og John Collets allé.»

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...