Nordre Aker Budstikke

Billig er den ikke, men:

Nå er fisketrappa ferdig!

Den nye trappa skal gjøre det lettere for fisken å vandre både oppover og nedover i elva. Men det koster å bygge fisketrapp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2020 kl 11:31

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har også tidligere omtalt den nye fisketrappa ved Grønvoldsterskelen i Akerselva - rett ovenfor Brekkedammen på Kjelsås.

Fjerner «ørret-hinder»

Grønvoldsterskelen rett nedenfor Teknisk museum, har lenge vært et hinder for ørreten, har Bymiljøetaten tidligere opplyst. Derfor har det nå blitt anlagt en fisketrapp, slik at ørreten lettere kan svømme oppstrøms.

— I tillegg skal vi lage en liten nedsenkning i selve terskelen, slik at det blir enkelt for fisken å vandre nedover, uttalte Bymiljøetaten i saken fra august 2019.

Ferdig

Nå er fisketrappa ferdig:


– Selve fisketrappen er ferdig. Det gjenstår noe arbeider på området rundt som vi ikke kunne utføre før jul på grunn av frost og tele i bakken. Det som gjenstår er å legge ut jord og eventuelt replante vegetasjon ved behov. Turveien har fått et tynt dekke for å at den skal fungere denne vinteren, men vi må se om tele og overflatevann fungerer etter at telen har gått for vite sikkert om ytterligere tiltak må utføres på den, sier pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

– Slik det ser ut nå med alle kjente kostnader med prosjektering og bygging så har fisketrappen kostet rundt 4,5 millioner kroner.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...