Nordre Aker Budstikke

Nå er den første nye trikken på Grefsen

Den første av de 87 nye trikkene har ankommet Oslo, og Grefsen vognhall onsdag 23. september. Foto: Kristin Tufte Haga

Onsdag formiddag ankom den første av de nye Oslotrikkene Grefsen vognhall. I løpet av høsten starter prøvekjøringen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2020 kl 12:21

GREFSEN: I helgen ankom den første av de nye trikkene norsk jord, fra Spania, der de er produsert. Etter fortolling i Drammen, ble de onsdag transportert til Oslo, og Grefsen vognhall, som blir deres nye «hjem».

Like etter klokken 10 onsdag morgen rullet to trailere med det første settet, vogn nummer 402, inn foran Grefsen vognhall.

Trikkene er transportert på lastebiler fra Drammen, hvor de ble fraktet i skip fra Spania. Foto: Kristin Tufte Haga

Den nye trikkemodellen heter Urbos 100, og er produsert av spanske CAF. Den veier totalt 42,7 tonn, og er 34,16 meter lang. Samlet vil de 87 nye trikkene være omtrent 3 kilometer (2972 meter) lange parkert etter hverandre. Det er cirka 1 kilometer (1029 meter) lengre enn dagens trikkeflåte (1943 meter).

Trikken som ankom i dag, og en som kommer litt senere, skal i løpet av høsten testkjøres på trikenettet i Oslo. Det skal gjennomføres nødvendig opplæring av personell før trikkene er klare til å frakte reisende i hovedstaden. Innen 2024 vil de nye trikkene ha erstattet dagens gamle trikker.


Les mer om de nye trikkene her:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...