Nordre Aker Budstikke

Nå er den utskjelte trappa borte. Se hvordan den skal erstattes

Trappa mellom Maridalsveien og Nydalen vgs. er nå fjernet. Til høyre ser man hvordan den så ut i fjor høst. Foto: Knud Bjørne-Larsen / Karl Andreas Kjelstrup

Deichmanske bibliotek på Nydalen vgs. måtte kjøpe inn førstehjelpsskrin for å lappe sammen folk som falt i den glatte trappa. I vinter ble den stengt, fordi den ikke kunne vintervedlikeholdes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2018 kl 13:46

NYDALEN: Snarveien fra Maridalsveien, som går ned skråningen og kommer ut ved Deichmanske bibliotek på Nydalen videregående skole, har bestått av en skjev og skakk trapp.

Glatt og skjev

Om høsten har de skjeve trinnene vært glatte og skumle, og den har tidvis manglet trinn. I vinter ble den stengt, fordi Bymiljøetaten, som drifter trappa, ikke kunne vintervedlikeholde den.

Flere aktører i Nydalen har prøvd å få etaten til å utbedre trappa. Blant dem direktør i Riksteateret, Knud Bjørne-Larsen. Han fikk til svar at bortsett fra å skifte noen ødelagte bord, var det uaktuelt å vinterdrifte den.

Mariann Youmans på Dechmanske bibliotek i Nydalen fortalte Nordre Aker Budstikke at de hadde kjøpt inn et førstehjelpsskrin, for det skjedde titt og ofte at folk falt og slo seg i trappa om høsten.

Ble stengt etter ulykke

Trappa var stengt med gjerder og plakat i vinter, men det stoppet ikke dem som likevel ville forbi. Foto: Kristin Tufte Haga (Arkivfoto)


Bymiljøetaten svarte til Nordre Aker Budstikke at det er mange snarveier og stier som ikke vinterdriftes, og at folk ferdes der på eget ansvar. I januar skal det imidlertid ha vært en ulykke i trappa, som da fysisk ble stengt av gjennom vinteren.

Fjernet trappa

Trappa var torsdag ettermiddag helt borte. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Torsdag fikk mange seg en overraskelse. Da sto det anleggsmaskiner i skråningen, som var i ferd med å fjerne hele trappa.

Etter noen runder hos Bymiljøetaten får vi bekreftet at den er revet på bestilling fra parkavdelingen.

– Det er planer om å legge en ny grussti som sirkler seg nedover bakken, for å gjøre veien tryggere og enklere å drifte, svarer kommunikasjonssjef Richard Kongsteien.


Vi har ikke fått bekreftet hvorvidt det betyr at snarveien fremover vil bli brøytet og strødd vinterstid.

Snarveien går opp ret bak Nydalen vgs. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

LES OGSÅ:

Disse veien får ny asfalt i sommer

Nå skal minneparken på Ullevål rustes opp

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...