Nordre Aker Budstikke

Nå er denne eiendommen til salgs

Luftfoto av NRKs eiendom på Marienlyst. I bakgrunnen ser vi universitetet.

NRK har lagt ut eiendommen på Marienlyst for salg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2019 kl 10:01

MARIENLYST: NRK har vedtatt at de skal flytte fra lokalene de har holdt til i på Marienlyst i over 80 år.

– NRKs lokaler på Marienlyst blir mindre og mindre egnet til å møte dagens og fremtidens behov for endring og utvikling. Vi trenger et nytt hovedkontor som er bærekraftig, som oppfyller dagens krav til sikkerhet og som gir de beste rammene for å utvikle organisasjonen videre, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i forbindelse med salget.

– Kan tjene milliarder

Hvor NRK skal flytte, er uklart, og sonderingsprosessen med tanke på å kjøpe ny tomt, et sted i eller i nærheten i Oslo, er i gang. Oslo kommune har fristet med tomt i Groruddalen, mens også nabokommuner har gjort det klart at de ønsker NRK velkommen. I følge kringkasteren selv ventes det at valget av ny lokasjon vil være klart i 2020.

Torsdag ble NRKs eiendom på Marienlyst lagt ut for salg. Salget gjennomføres av meglerne Newsec og Hadrian på vegne av NRK. Hva den endelige salgssummen vil bli er uklart.

«Boliger på NRK-tomten ventes å oppnå høye kvadratmeterpriser, og NRK kan få flere milliarder kroner når tomten selges,» skrev Estate Nyheter i sommer.


Tomta, som ligger tett opp til Universitetet og Blindern, er 85 mål stor, og i planalternativ 1 skisseres det totalt 167.200 kvadratmeter fremtidig bebyggelse, hvorav 107.400 kvadratmeter kan være bolig.

FREMTIDEN? Perspektivskisse basert på NRKs forslag til planprogram. (Illustrasjon: A-lab).

Fredet

I juli i år vedtok Plan- og bygningsetaten planprogrammet for Marienlyst-tomta. Det betyr at rammene for en videre regulering av tomta er fastsatt: Eiendommen frigjøres for for byutvikling, og det skal utarbeides en ny reguleringsplan for området. Kringkastingshuset (Radiohuset) med Store studio og parkarealer skal bevares i henhold til fredningsvedtak, mens Fjernsynshuset og øvrig bebyggelse foreslås revet, ifølge PBE.

Riksantikvaren markerte fredningen av Radiohuset 25. mai 2018. I begrunnelsen for fredningen skriver Riksantikvaren blant annet dette: «Radiohuset er tegnet av arkitekt Nils Holter. Bygningen har høy arkitektonisk verdi der både eksteriør og mange opprinnelige interiører har høy standard og kvalitet for sin tid, både med hensyn til formgivning og materialbruk. Husets fløyer med fasader mot syd, øst og vest og med Store Studio som en satellitt mot øst er bygningens eldste deler fra perioden 1938-1950.»

Du kan se prospektet for eiendommen her:


Les mer om flytteplanene på NRKs egen flytte-side.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...