Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå er det «barna» som lærer foreldrene å gå på ski

Anne og Anders vil gjerne holde følgene med døtrene opp motbakkene. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Mer presist skøyteteknikk. – Vi har jo som mål å holde følge med jentene våre i motbakkene, sier Anne, som sammen med mannen Anders, meldte seg på kurs hos de unge instruktørene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2017 kl 22:36

LINDERUDKOLLEN: Kjelsås langrenn satte opp kurs i skøyteteknikk for foreldre i gruppa. To kurs med plass til 20 deltagere ble fulltegnet på et blunk.

På treningene for de yngste utøverne i Kjelsås er et ofte stilt spørmål: Skal vi gå klassisk eller vanlig?

Vanlig?

Med vanlig forstås skøyting, men foreldregenerasjonen har ikke samme forhold til denne stilarten. Fortsatt er det klassisk som er vanlig for de fleste. Da oppmennene for de yngste gruppene i Kjelsås fikk spørsmål fra foreldre om hvor de kunne henvende seg for å lære seg skøyteteknikk, tok langrennsgruppa skjeen i egen hånd fremfor å sende foreldrene videre til profesjonelle aktører.

De unge instruktørene har nok litt av hvert av skiteknikk å lære bort til den eldre generasjonen. Foto: KJELSÅS LANGRENN

LES OGSÅ: Hva gjør du uten snø og snøkanon - og skal arrangere skirenn? Jo henter masse snø fra bandybanen...

Juniorene

Juniorgruppa som tidligere i vinter viste at de er de beste i landet under norgescup åpning på Nes, ble utfordret til å stille med instruktører. Få dager senere sto Kristine Kleivi og Øystein Rønning Strand klar på Linderudkollen for å ta i mot første parti med spente foreldre.

– Dette er en fin mulighet for oss sier de to som til daglig går toppidrett på henholdsvis Wang og Nydalen videregående.

– To dager i uka trener vi på morgenen og da har vi mulighet til å legge inn et par kvelder med foreldretrening som gir oss verdifull erfaring som instruktører, forsetter de to.

LES OGSÅ: Tryllet frem snø til et flott kretsmesterskap

Kristine legger til at det å vurdere andres teknikk og forklare grunnleggende skiteknikk hjelper henne også som utøver fordi hun da blir mer bevisst dette selv.

Fire gir

De to som har gått i Kjelsås så lenge de kan huske har opp til de var 15 år blitt trent av foreldre, i juniorgruppa har de nå trenere med utdanning fra idrettshøyskolen.

Kristine og Øystein - ivrige langrennsløpere i Kjelsåsklubben, og også unge skiinstruktører. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Hvordan er det å snu rollene på hodet og ha foreldre som elever?

– Det var nytt og litt rart, men jeg ble fort vant til det og synes det er gøy å se at jeg kan hjelpe andre til å bli bedre. De er veldig motiverte og stiller mye spørsmål, sier Kristine.

Kurset er tilrettelagt for både nybegynnere og litt mer øvede. Utgangspunktet er at man benytter fire gir når man skøyter, hvert gir krever sin teknikk. Terreng, styrke og ferdigheter avgjør hvilken teknikk som benyttes.

Vil jo holde følge med ungene

Anne Ekenes er en av de som meldte seg på umiddelbart da hun så tilbudet. Uten å vite at hennes mann, Anders Huitfeldt, allerede hadde meldt seg på samme kurs. Barnevakt ble ordnet for de to døtrene på 6 og 9 år som begge går på skitrening en gang i uka.

– Vi har jo som mål å holde følge med jentene våre i motbakkene, sier Anne som tidligere har drevet med moderne dans på heltid. Hun er førstegangs skøyter i år mens mannen begynte i fjor.

Dans og dobbeltdans

Er det noen likhetstrekk til dans, vi snakker jo om enkeltdans og dobbeldans i skøyting?

– Ja, så absolutt! Balanse og rytme har jeg nytte av fra dansen og mot slutten av første kurskveld opplevde jeg noe av den samme gode følelsen som jeg har hatt på dansegulvet. Jeg nyter det.

Hun trekker frem nytten av å bli introdusert for gå uten staver slik barna gjør mye på sine treninger. På den måten blir hun tvunget til å flytte tyngden over fra ski til ski.

Da kjenner hun at hun må gå dypere ned i knærne for å få kraft i skyvene, noe hun har fått beskjed om å trene mer på til neste gang.

Trygghet

Og hvordan er det å bli trent av 17-åringer?

– Jeg synes det er veldig moro. De er entusiastiske og utstråler en imponerende trygghet til tross for at de er en generasjon yngre enn oss.

Flere som trenger skikurs?

Runar Moseby i Kjelsås langrenn har hatt ansvaret for kursopplegget. Han forteller at dette er godt innarbeidet over flere år gjennom kurs som juniorene har holdt for skiløpere i bedriftssammenheng, noe som har gitt en kjærkommen ekstrainntekt for gruppa.

Om det finnes flere skiinteresserte der ute med arbeidsgiver som kan være interessert i skikurs som et tilbud til sine anstatte oppfordrer han til å ta kontakt på telefon 481 02 769.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...