Nordre Aker Budstikke

Nå er det ikke lov å kjøre inn her

Innkjøring forbudt også i Doktor Smiths vei øverste arm, fra Grefsenveien. Foto: Kristin Tufte Haga

Vi spurte kommunen om hvorfor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2019 kl 07:15

GREFSEN: En leser skrev nylig til Nordre Aker Budstikke:

«Kan dere skrive om at det har blitt innkjøring forbudt i Doktor Smiths vei? Veien har fått innkjøringsforbud fra Grefsenveien - ved trikkestoppet Doktor Smiths vei og oppover. Den andre Doktor Smiths vei (nedenfor, journ. anm.) har hatt innkjøring forbudt i flere år, men den øverste Doktor Smiths vei fikk opp skilt for et par uker siden. Likevel, det er mange som av enten gammel vane, eller uoppmerksomhet fortsatt kjører opp her.»

Trafikksikkerhet

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Bymiljøetaten om skiltingen. Det viser seg at Bymiljøetaten i oktober i fjor, vedtok følgende:

«Bymiljøetaten har 15.10.2018 med hjemmel i forskrift 7.10.2005 om offentlige trafikkskilt, vegoppmerking, trafikklyssignaler og anvisninger (skiltforskriften) § 26 nr. 2 første ledd, 28, 29, 30, vedtatt følgende regulering for: Doktor Smiths vei mellom Grefsenveien og Grefsen allé. Grunnlag: Etablering av nytt sykkelfelt.»

Vi spurte gange- og sykkelavdelingen i Bymiljøetaten om saken:


– Øverste armen av Doktor Smiths vei er skiltet innkjøring forbudt fra Grefsenveien på grunn av trafikksikkerhetshensyn og det nye (journ. anm. eksisterende) sykkelfeltet i Grefsenveien, sier prosjektleder Audun Løkse i avdeling gange og sykkel i Bymiljøetaten.

Foto: BYMILJØETATEN

Enveiskjøring i Glads vei

Det vil også om ikke lenge bli skiltet - men da midlertidig - enveiskjøring i Glads vei, fra Kjelsåsveien:

– Det har vært dårlig fremkommelighet i Glads vei, og vi har erfart at bilister bruker fortauet. Så da har vi bestemt oss for at Glads vei blir midlertidig skiltet enveiskjørt fra Grefsenveien til Kjelsåsveien - så raskt som mulig, også på grunn av at bussen også kjører inn Glads vei fra Grefsenveien, sier saksbehandler Rolf Martinsen, på midlertidig skilting.

Også Glads vei blir midlertidig skiltet enveiskjørt fra Grefsenveien til Kjelsåsveien om kort tid. Da vil det ikke være lov å kjøre inn fra Kjelsåsveien-siden. Foto: Kristin Tufte Haga

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...