Nordre Aker Budstikke

Nå er det jentenes tur!

Jenter på Equinor Talentleir i Porsgrunn, denne uka, fra venstre: Emilie Sofie Ludvigsen (Lyn), Kersti Jane Nüschen (Lyn), Maria Rygg Hannestad (Lyn), Bianca Louize Malaihollo (Skeid), Nora Jacklyn Grebstad (Skeid), Maria Schjølberg (Skeid), Elle Ulstein (KFUM), Selma Jordfald (KFUM). Foto: Mats Lønne

Fotballjentene har denne uka i Porsgrunn på talentleir: – Her har jeg fått matchet meg mot de beste talentene i landet og sett hvor lista ligger, sier Maria Schjølberg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

PORSGRUNN: Nora Jacklyn Grebstad (14) og Maria Schjølberg (14) fra Skeid har den siste uken knivet med jevnaldrende jenter i alderen 14-15 år, for å overbevise Norges Fotballforbund om at de er blant fremtidens landslagsspillere som kan bidra til at norske landslag kan kvalifisere seg til de store mesterskapene.

– Det betyr veldig mye å få være med på Equinor Talentleir. Det har vært veldig inspirerende og en god motivasjon for å jobbe hardt videre. Her har jeg fått matchet meg mot de beste talentene i landet og sett hvor lista ligger, sier Maria Schjølberg i pressemelding fra Equinor.

Også Bianca Louize Malaihollo fra Skeid er på talentlerien, i tillegg fra bydelen er Kersti Jane Nüschen fra Lyn der, pluss lagvenninnene fra Lyn: Emilie Sofie Ludvigsen og Maria Rygg Hannestad.

Korona

Koronasituasjonen gjorde at det også i år var usikkert om talentleiren som er det øverste nivået av Equinor Landslagsskolen kunne gjennomføres. Men heldigvis fikk NFF på plass et strengt smittevernsregime som har gjort at de mest talentfulle fotballjentene i 2006 og 2007-årgangen har kunne møtes og trene sammen på Urædd sitt treningsanlegg i Porsgrunn.

Viktig å gi de beste spillerne fra Oslo et godt tilbud


Gjennom året har NFF en rekke tiltak for de spillerne som er gode nok til å være en del av Equinor Landslagsskole, og leiren i Porsgrunn er en viktig samling for å kunne utvikle spillerne som kan spille på J15-landslaget både i år og neste år.

− Det er utrolig godt at pandemien ikke satte en stopper for jentenes talentleir. Vi har samarbeidet med NFF om utviklingen av unge fotballspillere i over ti år, og vi vet at samlinger som den i Porsgrunn gir talentfulle spillere muligheten til å måle krefter med likesinnede. Vi tror at Nora og Maria som deltok på årets leir får motivasjon til å yte det lille ekstra for å utvikle seg videre som fotballspillere, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

Kan få spille med flagget på brystet

I alt deltok over 90 jenter i alderen 14 og 15 år på leiren. Til stede var J15-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som kniver om å bli aktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14. At det gror godt blant jentene i norsk fotball er utvilsomt og før pandemien bet de yngre landslagene godt fra seg i møter med andre nasjoner.

− Det å kunne møtes og drive skikkelig treningsarbeid i en gruppe med mange gode spillere er noe av nøkkelen for å kunne utvikle talentet sitt videre. Leiren i år holdt et høyt nivå og vi hadde noen av landets ypperste trenere på plass for å kunne gi Nora, Maria og de andre jentene den matchingen de fortjente. Forhåpentligvis vil vi se mange av disse spillerne på landslagene våre i årene fremover, sier Håkon Grøttland som er ansvarlig for spillerutvikling i NFF.

− Mine største drømmer innen fotballen er å spille på landslaget, få proffkontrakt i utlandet og å bli verdens beste fotballspiller, sier Nora Jacklyn Grebstad.


Fakta: Equinor talentleir for jenter 2021

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 15 år.
  • Ble arrangert fra 7.-11. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag.
  • Øverste nivå i Norges Fotballforbunds landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...