Nordre Aker Budstikke

Nå er det på tide å tråkke i salaten

Disse ni skal lage morsomheter på scenen i Nydalenrevyen fra 28. februar. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kler du deg i treningstøy for å skryte på Insta, men likevel spiser fastfood? Er du en sånn som tisser i dusjen, eller kanskje du liker makrell i tomat? Er det perfekte familiebildet kun en falsk fasade?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2019 kl 17:48

NYDALEN: Mandag formiddag slapp Nydalenrevyen 2019 navn og konsept foran et par hundre spente elever.

Alt vi ikke snakker om

«Hvis det er lov å si» skal handle om alt det vi ikke snakker om. Det pinlige, teite og flaue, men også alvorlige som vi kanskje ikke tør å ta tak i. Revyteaseren hinter om alt fra slapstick-humor til kamuflert hjemmevold:

«Hvis det er lov å si».

– Så fallhøyden er stor, sier Jørgen Lervik Dahlstrøm, som utgjør én del av årets revysjeftrio, sammen med Stine Holsæther og, Anne Cath. Lea Ruud.

– I «Propaganda» i fjor var hovedfokuset på satire. Nå vil vi ha mer fokus på humor folk kan relatere seg til, sier Stine.


REVYSJEFER: Stine Holsæther, Anne Cath. Lea Ruud og Jørgen Lervik Dahlstrøm. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Vi tror vi kommer til å nå ungdommer, som jo er kjernepublikummet vårt, godt. Det skal handle om å tråkke litt i salaten, sier Anne Cath.

De forklarer årets revy som en mellomting mellom satiriske «Propaganda» fra 2018, og den helfjasete «Fislebu kjøpesenter» i 2017:

– Litt mindre alvorlig enn «Propaganda» og litt mer seriøs enn «Fislebu».

Fjorårets satireforsøk ble premiert med terningkast 4 i Nordre Aker Budstikke. Om Fislebu i 2017 skrev Nordre Aker Budstikke at «den (er) så godt som blottet for samfunnssatire og politisk kommentar», men belønnet den likevel med terningkast 6.

Åtte jenter

– Jeg synes temaet er skikkelig morsomt. Det er et bredt tema som vi kan få mye ut av, sier skuespiller Hiyab Yonathan. Hun forteller at skuespillerne så langt har vært svært delaktige i å skrive tekster til revyen.

Hiyab er én av syv debutanter blant årets totalt ni skuespillere.

Veteran Jørgen Lervik Dahlstrøm står på scenen for tredje gang, og kombinerer skuespillerrollen med rollen som revysjef.

Tilbake er også Celine Ryssmo, som i fjor gjorde seg bemerket med sin Sophie Elise-parodi «Elise Sophie», noe som sikret Nydalenrevyen en nominasjon til årets Beste sketsj under Revykavalkaden 2018.


ÅTTE JENTER: Årets skuespillere i Nydalenrevyen 2019. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Resten av skuespillerne er Helena Bjerke, Andrea Langfeldt, Malin Løvstad, Aurora Myklebust, Hedda Spro Larssen og Malin Borkenhagen. Det var nemlig ikke mange gutter som stilte til audition i år – i motsetning til jentene. Hvorfor gutta er fraværende som skuespillere, vet ikke revysjefenen helt, men kanskje har det noe å gjøre med at det er mange gutter på skolen som går toppidrett, og som har fulle timeplaner?

– Men jentene veier opp for mangelen på gutter. Alle sammen gjorde veldig sterke audioner, så dette blir bra, sier Jørgen.

– Hvordan blir det å være eneste gutt på scenen blant alle jentene?

– Det går helt fint i 2019. Og så er det jo veldig hyggelig, sier han.


– Kommer sammensetningen av skuespillerne til å påvirke sketsjene?

– Vi spiller litt på det. Men er det sånn at vi har en sketsj med fem gutter, så gjør vi den sketsjen likevel. Og skal det være ni jenter i en annen sketsj, så ordner vi det også. Da får jeg ta en for laget, smiler Jørgen.

Sterke på sang

Revysjefene løfter frem jentenes stemmer. I år blir det mer fokus på musikk.

– I år er Nydalenrevyen sterk på sang, for en gangs skyld, sier Jørgen.

– Og så må vi nevne bandet, det er veldig bra! sier Stine. Bandet består av nåværende Nydalen-elever, med innslag av én tidligere elev og to fra Foss.

Årets Nydalenrevy «deler» instruktør med Blindernrevyen. Sangeren og danseren Linn Gabrielsen, som er fra Nydalen, er med i instruktørteamet som lager årets revy på Nydalen vgs. Hun var koreograf i fjor.

– De har veldig sterke stemmer og mye talent, jeg tror det blir «oi!» i denne revyen, har Gabrielsen sagt om Nydalenrevyen 2019 i et tidligere intervju i Nordre Aker Budstikke.

(Om Blindernreveyen 2019 «Privilegert» skrev Nordre Aker Budstikke at de viste «enorm spilleglede», og ga terningkast 4. Les anmeldelsen her.)

Dugnad

Mens revysjef Jørgen også er skuespillerveteran, har Stine tiligere jobbet med rekvisitter, og i fjor var hun lystekniker. Anne Cath. var mediesjef i fjor.

– Jeg vurderte det lenge da jeg fikk spørsmålet om jeg ville bli revysjef. Men jeg så ingen grunner til å si nei. Og jeg angrer ikke! Det er mye jobb å være revysjef, men det er veldig givende, sier Anne Cath.

– Dette er som en frykelig stor dugnad. Vel 200 av elevene er med i revyen, så vi er en stor gjeng. Og det er veldig gøy at dette er vårt prosjekt, sier Stine.

Nydalenrevyen 2019 har premier først 28. februar. Mange tekster og dansetrinn skal nok justeres og øves inn innen den tid.

Les tidligere anmeldelser nedenfor.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...