Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå er forbudsskiltene på plass

Nå skal skiltene beskytte gangveien mot å bli brukt til parkering. Foto: PRIVAT

Skal hindre parkering og kjøring på gangveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2016 kl 09:54

AKEBAKKEN: I våres fortalte Nordre Aker Budstikke om planene for skilting i Akebakken og ved gang- og sykkelveien og turveien inn i Marka.

– Bymiljøetaten mottok ønske fra beboere i området om å sette opp et skilt for å forhindre at biler parkerer og sperrer for de som benytter seg av gang- og sykkelveien og turveien inn i Marka. Vi har gjort en befaring i området og ser at det kan være hensiktsmessig å skilte gang- og sykkelveien, ifølge presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen i mai i år.

LES OGSÅ: Sjekk denne - hva tror du den skal brukes til?

To steder

Denne uka kom endelig skiltene på plass.

– Da er det skiltet to steder i år - Friggs vei og i krysset Akebakken og Grefsenkollveien - for å få bort biler som parkerer i Marka og som også ødelegger for muligheten for barn og unge til å leke på plassene og for de som benytter seg av gang- og sykkelveien, og turveien inn i Marka, forteller Akebakkenbeboer til avisen.

På skiltet står det all kjøring og parkering er forbudt, samt at skiltet gjelder fra asfaltkant i Friggs vei.

Skilt på plass, all kjøring og parkering forbudt på gangveien. Foto: PRIVAT

Og nevner også andre enden av gangveien i krysset Frennings vei og Grefsenkollveien, som ifølge beboeren ennå ikke er skiltet.

– Snarveier viktig

Lokalpolitiker Hanne Lyssand (SV) bor selv i Akebakken. Hun uttalte seg også i Nordre Aker Budstikke i forbindelse med saken i mai i år.

– Ja det er fint at det endelig blir skilt. Snarveier er viktig for å få flere til å gå. Så lenge de bare har uformell status, kan de fort forsvinne, sier Lyssand.

Mer enn inn til Marka

Hun la også til.

– Dette handler også om snarveien til senteret på Årvoll, 31 bussen og sykkelveien østover for Akebakkeskogen og alle som bor høyere enn oss på Grefsenkollen. Byrådet jobber også med en såkalt gåstrategi, og der vil slike snarveier bli sentrale, ifølge Lyssand.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...