Nordre Aker Budstikke

Gladmelding til alle som har savnet Stolpejakten langs Akerselva

10-12 stolper er plassert langs Akerselva, her fotografert fra Brekke mot Grefsenkollen. De er fordelt på kartene Grefsen og Tåsen, som nå er tilgjengelig i Stolpejakten-appen. Foto: Sindre Langaas / Nydalens Skiklub

Nydalens Skiklub overrasket alle ivrige stolpejegere ved å fremskynde «slippet» av kartene for Grefsen og Tåsen med over en uke. Fem personer rakk å ta alle de 33 nye stolpene det første døgnet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.04.2021 kl 20:14

NORDRE AKER / AKERSELVA: I Stolpejakten-appen har kartene over Grefsen og Tåsen stått med lanseringsdato 1. mai. Men det var inntil i går.

Takket være bevilgning fra Bydel Nordre Akers frivillighetsmidler har nå arrangøren av Stolpejakten Oslo Nord, Nydalens Skiklub, satt ut over 30 stolper i bydelen. Onsdag ble de gjort tilgjengelige for ivrige Stolpejegere – halvannen uke før tidligere annonsert.

– Vi konstaterer at dette var populært blant våre "sultne" stolpejegere, sier stolpesjefen Nils Bergan i klubben, til Nordre Aker Budstikke torsdag formiddag.

Nils Bergan fra stolpejakten foran Oslo ladegård. Middelalderparken er en nyvinning i årets Stolpejakten fra Nydalens Skiklub. Foto: Jørgen Rist Holmen, Kulturetaten, Oslo kommune

Inntil i går hadde klubben 109 stolper i Oslo-området (Sentrum, St. Hanshaugen, Frogner, Middelalderparken og Bygdøy). Alle disse hadde 63 stolpejegere rukket å ta. Med stolpetilskuddet i går er de opp i 142 stolper.


– Allerede nå kan vi se fra statistikken at fem superivrige stolpejegere har rukket å ta alle de nye 33 stolpene det første døgnet, et bra indikator på at dette var etterlengtet, fortsetter Bergan.

Statistikken på Stolpejakten.no viser at i alt 10.233 så langt har deltatt i Stolpejakten Oslo Nord, som Nydalens Skiklub arrangerer, og at disse har registrert hele 394.965 stolpebesøk siden de første kartene åpnet 27. mars. Blant disse er både statsminister Erna Solberg og mannen hennes Sindre Finnes.

Stolpejakten Oslo Nord dekker flere bydeler i Oslo sentrum og vest. Her en stolpe utenfor Colosseum kino på Frogner-kartet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bergan forteller at mange stolpejegere har etterlyste stolper langs Akerselva. Med "slippet" i går vil de nå kunne kose seg.

– Litt avhengig av definisjonen av "langs Akerselva" er nå 10-12 stolper på plass på strekningen fra Oset ned til Nydalen, sier han.


Men Nordre Aker-klubben vil ikke stoppe der. Allerede 1. mai er det nytt "slipp" av stolper, da i bydel Grünerløkka og med ytterligere stolper langs Akerselva.

Og lurer du fortsatt på hva Stolpejakten egentlig er, kan du sjekke Stolpejakten.no.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...