Nordre Aker Budstikke

Nå har to av tre bygg fått tillatelse

Illustrasjon over de tre nye tenkte byggene med studentboliger i Gjerdrums vei 10 - nå har to av byggene fått rammetillatelse fra Plan- og bygningsetaten. Fra venstre bygg 3, 2 og 1, rammetillatelse er nå gitt for de to sistnevnte. Foto: ARCASA ARKITEKTER

– De tre byggene blir stående i en bratt skråning ned mot Akerselva. Dette er prosjekter som har tatt lang tid og flere runder med omprosjektering for å komme i mål med tiltak som kunne godkjennes, ifølge senior kommunikasjonsrådgiver i Plan- og bygningsetaten, Atle Jan Larsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.07.2020 kl 16:50

NYDALEN: Plan- og bygningsetaten har nå gitt rammetillatelse for oppføring av to av tre bygg med studentboliger i Nydalen og i Gjerdrums vei - tiltakshaver er Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Arcasa Arkitekter er ansvarlig søker for prosjektet.

– Da har vi ferdigbehandlet to av tre søknader om tillatelser for studentboliger i Gjerdrums vei 10 i Nydalen, sier senior kommunikasjonsrådgiver Atle Jan Larsen til Nordre Aker Budstikke.

Byggene det gjelder er ett med 95 boenheter i 11 etasjer, og ett med 126 boenheter i 13 etasjer.

Det siste bygget på samme adresse vil ifølge Plan- og bygningsetaten og Larsen bli behandlet ferdig etter sommerferien.

– De tre byggene blir stående i en bratt skråning ned mot Akerselva. Dette er prosjekter som har tatt lang tid og flere runder med omprosjektering for å komme i mål med tiltak som kunne godkjennes. Vi har vurdert at tiltakene nå har kommet opp på et tilstrekkelig nivå med hensyn til bokvalitet, visuell kvalitet, reduksjon av terrenginngrep og bearbeiding av kvaliteten på utomhusområdene til å kunne godkjennes. Vi mener det er fint å få flere studentboliger i Nydalen, da både BI og videregående skoler er plassert her, legger Larsen til.


Prosjektet med de tre nye studentboligblokkene i Gjerdrums vei 10. Foto: ARCASA ARKITEKTER

Turveien langs elva

Det står også i rammetillatelsen at før såkalt IG, igangsettelse til bygging gis, så må blant annet følgende vilkår være på plass:

«Dersom turveien langs Akerselva fortsatt skal omlegges i forbindelse med anleggsarbeidene, må det legges frem dokumentasjon som tilsier at BYM (Bymiljøetaten, journ.anm.) samtykker til dette. Det må også omsøkes og innvilges midlertidig dispensasjon fra reguleringsplanens § 10.2. Igangsettingstillatelse kan ikke gis for noen av byggene dersom vilkåret ikke oppfylles.»

I rammetillatelsen står det også blant annet om omprosjekteringen:

«Omprosjekteringen er ikke nabovarslet da endringene som er foretatt i forhold til opprinnelig prosjektering er vurdert til å ikke, eller eventuelt kun i liten grad, å berøre interessene til naboer og/eller gjenboere. I den grad endringene som er gjort etter nabovarsling berører naboenes interesser, vil det i så fall være i den positive retningen. Som en av nabomerknadene ytrer ønske om, er bygningene nå utformet med en lysere farge enn tidligere.»

Du kan følge saken i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn på nett.


Det er også klageadgang på rammetillatelse.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...