Nordre Aker Budstikke

Nå får disse bussene flere avganger, slik at du enklere kan reise på skitur

Enklere å oppsøke skiglede på søndag, med flere bussavganger til Maridalen og Solemskogen. Foto: RUTER

Både Maridalen og Solemskogen får styrket sitt busstilbud allerde denne helgen (4. februar).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2018 kl 16:17

NORDRE AKER: De to bussrutene i Nordre Aker med desidert færrest avganger, får et lite løft denne helgen.

«De siste søndagene har mange reist med linje 51 og 56 ut til marka. Derfor setter Ruter opp flere busser på søn- og helligdager fra søndag 4. februar til og med 2. påskedag (2. april)» skriver Ruter i en e-post til oss fredag ettermiddag.

Buss 51 går mellom Nydalen og Skar i Maridalen, mens 56 kjører mellom Nydalen og Solemskogen.

Ifølge Ruters reiseplanlegger betyr nyheten at 51- og 56-bussene vil kjøre med halvtimesintervaller på søndager og helligdager fremover, mot timesruter som har vært vanlig til nå.

Dessverre blir det ingen endring i rutetilbudet på rute 56B, som kjører til Grefsenkollen på søndager. Her blir det fortsatt kun timesavganger.


Både 51 og 56 får flere søndagsavganger. 58 til Tveita går som normalt. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tålmodighetsruter

Bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker påpekte i 2016 at det gir lite mening at 56-bussen bare har timesavganger på søndager. Etter innspill fra Solemskogen Vel, sendte BU brev til Ruter der de om ry styrket rutetilbud til og fra Linderudkollen og Solemskogen på søndager og helligdager, særlig i vinterhalvåret.

Les hele saken her.

Nordre Aker Budstikkes redaktør har også klaget sin nød over sjeldne avganger på 56-bussen:

«Skrekk og gru. Når man er vant til å reise kollektivt i Oslo sentrum, føles det som en kalddusj å måtte belage seg på 56-bussens rutetabell.» Her kan du lese innleget fra november i fjor.


Da ble det også kjent at Ruter jobbet med å mulig øke frekvensen på busslinja.

«Fokus på høyere frekvens på eksisterende ruter der det er behov. Vil være avveining mellom hurtighet og nærhet til holdeplasser. Mulig økt frekvens på buss 56 fra 8. april 2018.» informerte Ruter da de redegjorde for bydelens kollektivtilbud i Miljø-, plan- og samferdselskomiteen i oktober 2017.

Så kanskje betyr det at busstilbudet styrkes ytterligere til våren?

LES OGSÅ:

Nå er byggingen av en helt ny bydel i gang på Brekke


Snarveien mellom Tåsen og Nydalen er stengt, til stor frustrasjon: «Det er i menneskets natur å velge korteste vei»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...