Nordre Aker Budstikke

Flagget i Maridalen

Det flagges på flere av gårdene i Maridalen, torsdag. Onsdag ble nye forpakteravtaler vedtatt i Oslo bystyre, til stor jubel fra forpakterne. Foto: Privat

«Nå kan vi endelig senke skuldrene og gjøre det som bønder skal, produsere mat.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2021 kl 08:03

MARIDALEN: Onsdag sikret et bredt flertall fra partiene i bystyret forutsigbarhet for forpakterbøndene i Maridalen:

Nå kan vi endelig senke skuldrene og gjøre det som bønder skal, produsere mat. I alle disse årene med usikkerhet om framtida, har alt blitt satt på vent. Nå kan vi igjen investere for å utvikle gårdene med tanke på at neste generasjon kan drive videre. Matproduksjon krever en langsiktig tenkning og forutsigbare rammer. Det har bystyret i Oslo nå sørget for at vi som er forpaktere i Maridalen får., skrev blant annet talsmann for forpakterne, Per Skorge, etter vedtaket.

Blant annet imøtekom bystyrepartiene forpakterne på at neste generasjon kan tre inn i forpakteravtalen hvis man er egnet til det. Fra vedtaket står det blant annet:

Nye forpaktningskontrakter skal lyses ut. Følgende kriterier skal legges til grunn ved tildeling av nye forpaktningskontrakter: 

  • Agronomutdanning 
  • Erfaring fra drift av gårdsbruk 
  • Erfaring fra drift av gårdsbruk med lignende rammebetingelser skal vektlegges. 
  • En forpaktningskontrakt skal likevel ikke lyses ut dersom kommunen vurderer at sittende forpakter, eller deres etterkommer, oppfyller de ovennevnte kriteriene, og vedkommende ønsker å inngå nye kontrakter. Realkompetanse kan i særskilte tilfeller veie opp for manglende agronomutdanning.


I tillegg ble det flertall for å utrede mulig salg av gårdene, til forpakterne, men AP, SV og Rødt stemte imot dette.

HER KAN DU LESE HVA PARTIENE BLE ENIGE OM

Også budskapet på høyballene ved innkjøringen til Maridalen fra Brekke, har endret budskap nå. Foto: Privat

Torsdag er det heist flagg på flere av gårdene i Maridalen, og slagordene på høyballene langs Maridalsveien, inn fra Brekke, har endret seg.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...