ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Nå flytter muslingene hjem igjen

Akerselva og den nye fisketrappa. Foto: Kristin Tufte Haga

For ikke lenge siden sto den nye fisketrappa i Akerselva klar. I forbindelse med byggingen så var det noen som måtte midlertidig flytte ut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2020 kl 08:14

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har også tidligere omtalt den nye fisketrappa ved Grønvoldsterskelen i Akerselva - ovenfor Brekkedammen på Kjelsås.

Fra arbeidene med fisketrappa i Akerselva. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Fjerner «ørret-hinder»

Grønvoldsterskelen har lenge vært et hinder for ørreten, har Bymiljøetaten tidligere opplyst. Derfor har det nå blitt anlagt en fisketrapp, slik at ørreten lettere kan svømme oppstrøms.

— I tillegg skal vi lage en liten nedsenkning i selve terskelen, slik at det blir enkelt for fisken å vandre nedover, uttalte Bymiljøetaten i saken fra august 2019.

Akerselva nedenfor Grønvold. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

ANNONSE

I forbindelse med byggingen, så måtte også muslingene som holdt til der, flytte ut en stund.

– Bli med ut i naturen til Akerselva, og et spesielt flytteprosjekt. Da Bymiljøetaten bygde ny fisketrapp i Akerselva i fjor, måtte vi flytte elvemuslingene som levde der. Nå skal 119 sjeldne og vakre elvemuslinger flytte hjem, skriver Bymiljøetaten på egen Facebook-side.

Her ser du filmen Bymiljøetaten selv har laget, og hvor avdelingsdirektør Terje Laskemoen forteller om prosjektet og om muslingenflyttingen:

Videre skriver Bymiljøetaten at elvemuslingen er ett av våre mest sjeldne dyr, og kan bli mer enn 200 år. Den er avhengig av laks og ørret for å overleve. Det står også at elvemuslingen lenge var ettertraktet på grunn av sine perler, og er utryddet fra store deler av Europa.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE