Nordre Aker Budstikke

Nå flytter muslingene hjem igjen

Akerselva og den nye fisketrappa. Foto: Kristin Tufte Haga

For ikke lenge siden sto den nye fisketrappa i Akerselva klar. I forbindelse med byggingen så var det noen som måtte midlertidig flytte ut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2020 kl 08:14

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har også tidligere omtalt den nye fisketrappa ved Grønvoldsterskelen i Akerselva - ovenfor Brekkedammen på Kjelsås.

Fra arbeidene med fisketrappa i Akerselva. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Fjerner «ørret-hinder»

Grønvoldsterskelen har lenge vært et hinder for ørreten, har Bymiljøetaten tidligere opplyst. Derfor har det nå blitt anlagt en fisketrapp, slik at ørreten lettere kan svømme oppstrøms.

— I tillegg skal vi lage en liten nedsenkning i selve terskelen, slik at det blir enkelt for fisken å vandre nedover, uttalte Bymiljøetaten i saken fra august 2019.

Akerselva nedenfor Grønvold. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


I forbindelse med byggingen, så måtte også muslingene som holdt til der, flytte ut en stund.

– Bli med ut i naturen til Akerselva, og et spesielt flytteprosjekt. Da Bymiljøetaten bygde ny fisketrapp i Akerselva i fjor, måtte vi flytte elvemuslingene som levde der. Nå skal 119 sjeldne og vakre elvemuslinger flytte hjem, skriver Bymiljøetaten på egen Facebook-side.

Her ser du filmen Bymiljøetaten selv har laget, og hvor avdelingsdirektør Terje Laskemoen forteller om prosjektet og om muslingenflyttingen:

Videre skriver Bymiljøetaten at elvemuslingen er ett av våre mest sjeldne dyr, og kan bli mer enn 200 år. Den er avhengig av laks og ørret for å overleve. Det står også at elvemuslingen lenge var ettertraktet på grunn av sine perler, og er utryddet fra store deler av Europa.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...