Nordre Aker Budstikke

Nå følger 10.000 med på hva helsesøster gjør

Helseista Tale Engvik (t.h.) sammen med Nydalen-elevene Ask Shiva Leschbrandt og Synne Sørheim. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Stadig flere følger med på rådene fra helsesøsteren fra Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2017 kl 17:38

NORDRE AKER: «Helsesista» Tale Maria Krohn Engvik er ikke lenger bare helsesøsteren til Nordre Aker-skolene Nydalen, Eikelund (spesialskole i Nydalen), Etterstad vgs. sin avdeling på Ullevål og Heltberg private gymnas på Ullevål – hun har blitt hele Norges helsesøster.

Tidoblet på ett døgn

Da Nordre Aker Budstikke møtte henne mandag denne uken, kunne hun fortelle at antall følgere hoppet fra 700 på fredag, til 7000 på lørdag, etter at Dagsrevyen hadde en reportasje om henne i helgen.

På mandag ble Snapstoryen hennes sett 9500 ganger, og i løpet av uka har hun deltatt i God morgen Norge på TV2 og vært gjest på radio i NRK mP3 – i tillegg til omtale i flere nettaviser.

LES OGSÅ: Over 1000 sier de vil flyte nedover Akerselva med Jon Amund og Kim-André. Er du med?

HAPPY! Tale Maria Krohn Engvik, aka Helsesista. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Har senket terskelen

Engvik fortalte fredag følgerne om hvor mange de har blitt. Foto: SKJERMDUMP SNAPCHAT @HELSESISTA

I Helseistas Snapstory fredag forteller hun følgerne at Snapstoryene nå vises hele 10.000 ganger!

Til sammenlikning var det i overkant av 17.000 elever som søkte om plass på videregående skole i Oslo i 2016...

Og som ikke det var nok, fredag dukket hun opp for alle norske Snapchatbrukere i VGs nyhetstjeneste i appen.


Engviks måte å møte elevene på, gjennom det sosiale mediet de selv bruker, har gitt mange positive effekter.

– Det har senket terkselen for å ta kontakt. Jeg er meg selv, og dermed blir det ikke så farlig å gå til helsesøster. Jeg opplever at mange føler at de kjenner meg fordi de følger meg på Snapchat, sa Engvik tidligere i uka.

Les hele reportasjen om Helsesista, og hvorfor ungdommen mener hun slår an så godt, her: Fra 700 til 7000 følgere på ett døgn!

LES OGSÅ: Ett sitkk i armen, og russitden blir mye tryggere

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...