Nordre Aker Budstikke

Nå fylles parkeringsplassen med snø

Mye snø på Sognsvann torsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Den skal være fjernet innen lørdag morgen, lover Bymiljøetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2018 kl 16:06

SOGNSVANN: Torsdag ettermiddag er parkeringsplassen ved Sognsvann i ferd med å fylles med snø.

Store lastebiler kommer med snø som er fjernet fra veier i området.

I forrige uke grep Vann- og avløpsetaten inn og krevde at Bymiljøetaten umiddelbart stanset lagringen av snø på Låkeberget parkeringsplass i Maridalen.

Årsaken var at VAV hevdet det var brudd på drikkevannsforskriften, og at praksisen kunne medføre en risiko for forurensning av vannet som er drikkevannskilde for 90 prosent av Oslos befolkning.

Byråden forsvarte praksisen

Under bystyrets spørretime onsdag ettermiddag fikk miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) en rekke spørsmål om denne praksisen. Hun forsvarte Bymiljøetatens vurdering om at det ikke innebar noen forurensningsfare, men sa likevel hun var glad for at den midlertidige lagringen i Maridalen var avsluttet.


LES HELE SAKEN FRA BYSTYREMØTET: Miljøbyråden: – Viktig å skille mellom ulike typer snø

– Det er urovekkende at Bymiljøetaten valgte å deponere snø her (i Maridalen, jorun.anm.), uten å spørre oss. Det er ikke lov til å dumpe snø her. Hadde de ringt oss kunne vi anbefalt andre steder, som for eksempel parkeringsplassen ved Sognsvann. Der er det ikke drikkevann i nærheten, sa imidlertid Frode Hult, seksjonsleder for vannmiljø i VAV, og fungerende avdelingsdirektør i forrige uke.

Bruker Sognsvann

Torsdag kl. 14 var de gjenværende p-plassene ved Sognsvann fylt. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Nå ser det ut til at Bymiljøetaten har rådført seg med Vann- og avløpsetaten, og har tatt i bruk parkeringsplassen ved Sognsvann.

Men med flotte skiforhold i marka, er det grunn til å vente storinnrykk av skiløpere, mange med bil, lørdag morgen.


– Hvilke tiltak gjøres før utfarten i helgen?

– Vi kjører bort snø derfra fortløpende. Men fredag kveld vil vi rulle inn og kjøre bort snø hele natten, før vi flytter inn og fjerner snø i Sørkedalen lørdag, sier fungerende kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, Richard Kongsteien.

– Betyr dette at parkeringsplassen etter planen er snøfri lørdag morgen?

– Snøfritt blir det vanskelig å love før sommeren, men vi skal få vekk snøen som er mellomlagret der, sier Kongsteien.

Midlertidig lagring

Bymiljøetaten har behov for å mellomlagre snø i påvente av å kjøre den til snøsmeltingsanlegget, lekteren Terje.


For å utnytte kapasiteten ved snøsmelteren best mulig, lagres bortkjørt snø inntil det er kapasitet ved lekteren. Snøen som lagres midlertidig er ifølge Bymiljøetaten fra lokalveier i området. Snøen fra hovedveiene kjøres rett til snøsmeltingslekteren.

Selv om snøen som mellomlagres på parkeringsplasser i marka av Bymiljøetaten ikke anses som "skitten", har praksisen skapt store reaksjoner (lenke til Akersposten.no).

LES OGSÅ:

Miljøbyråden: – Viktig å skille mellom ulike typer snø

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...