Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Nå går flasker og bokser rett i søpla!

Kildesorteringsboksene utenfor tidligere Coop-butikken i Betzy Kjelsbergsvei er ikke der lenger, forteller beboer i veien. Den svarte pilen viser hvor avfallsbeholderene sto tidligere. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Først forsvant bussen. Så butikken. Og så litt til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2017 kl 16:10

LILLO: Det har vært mye søplebråk i Oslo siste tiden, og mange klager på søppel som ikke blir hentet.

Lise Laro i Betzy Kjelsbergs vei er oppgitt, men der er det ikke søpla som ikke forsvinner, men avfallsbeholderene som forsvinner.

Først forsvant 55-bussen, så forsvant butikken, og nå er jammen også avfallsbeholderne for glass og bokser borte.

LES OGSÅ: Butikken stengt, se hva som kommer!

Borte

– De sto utenfor tidligere Coop, på hjørnet av butikken. 1. nyttårsdag, da vi skulle kvitte oss med tomgods som flasker og bokser, var også avfallsbeholderne borte, forteller hun.

Det åpner etter hvert ny butikk i de gamle coop-lokalene, men det ser ikke ut til å skje i nærmeste fremtid.

Rett i søpla

– Så heretter går flasker, ølbokser og lignende rett i søpla. Hvem kildesorterer vi for?  Jeg har vært en trofast kildesorterer så langt. Nå gidder jeg ikke mer. Dette er å ikke ta oss på alvor!

Mener Laro, som i tillegg har brukket ankelen og mindre bevegelig.

LES OGSÅ: Disse bussavgangene ønsker vi oss!

Ny butikk

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Renovasjonsetaten. Det er ikke samme grunneier som tidligere, derfor er også returpunktet flyttet.

– Returpunktet for glass- og metall i Betzy Kjelsbergsvei har blitt tatt inn som følge av at Coop-butikken er nedlagt, forteller informasjonsrådgiver Andreas Haslegaard.

Men det er ikke sikkert at det blir nytt returpunkt på samme sted, etter at ny butikk engang åpner på samme sted.

– Det er ikke avgjort om det blir returpunkt der når ny butikk er på plass. Nærmeste returpunkt er nå Kapellveien 78, ifølge Haslegaard.

Det er ved snuplassen ved Grefsen skole, der Kapellveien er stengt for gjennomkjøring mot Kirkegårdsbakken.

Når åpner ny butikk

Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt stenging av tidligere Coop i Betzy Kjelsbergsvei, og også den nye kommende butikken.

– Det er korrekt at vår Coop Marked Lillo Terrasse, Betzy Kjelsbergs vei avvikles og har siste salgsdag 10. desember 2016, skrev Bjørn Tore Skaug, viseadministrerende direktør i Coop Øst, i en e-post til Nordre Aker Budstikke i fjor.

Nå er det Rema 1000 som skal etablere en ny og større dagligvarebutikk på samme område.

I Plan- og bygningsetatens saksinnsyn går det frem at Rema ønsker å bygge ut den eksisterende butikken, som er 369 kvadratmeter (BTA), mot nord og øst til et forretningsareal på 682 kvadratmeter (inkludert panterom og spiserom), lager på 116 kvadratmeter og wc/garderobe på 45 kvadratmeter i ombygd kjeller.

Parkeringskjelleren utvides og vil gi plass til 13 biler. Varelevering vil bli til underetasjen.

Åpner i 2017

– For bygget på Betzy Kjelsberg vei 9 er målet å bygge butikken REMA 1000 Lillo. Vi ønsker å tilby en spennende og moderne butikk med kvalitetsvarer til laveste pris. Målet er at REMA 1000 skal åpne her innen utgangen av 2017, men det er for tidlig i prosessen til å si noe med sikkerhet, svarte Rebacca Ophus på vegne av Rema 1000 i fjor - les hele den tidligere saken her. 

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...