Nordre Aker Budstikke

Hærverk for store summer:

Nå går foreldrene kveldsvakter

Tåsen skole. Foto: Kristin Tufte Haga

Skolen har vært utsatt for flere tilfeller av hærverk. Foreldrene bistår nå ved å gå vakter på kveldstid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN: Nordre Aker Budstikke kjenner til at det i november ble sendt ut en melding til foreldrene, fra skoleledelsen ved Tåsen skole, der det er beskrevet at skolen har vært utsatt for hærverk ved flere anledninger.

Skolen ber foreldrene om hjelp, og har tatt kontakt med FAU (foreldrenes arbeidsutvalg) for å få rekruttert frivillige blant foreldrene. Vaktene er fortrinnsvis fredager og lørdager, utover kvelden. Dette er i tillegg til skolens egen tilsynsvakt, som er der visse tider, og andre vakter i forbindelse med utleie.

FAU-leder ved Tåsen skole, Paal Sigurd Hilde, sier til Nordre Aker Budstikke at foreldrene er godt i gang:

– Det var en helg vi ikke var her, da skjedde det dessverre nytt hærverk. Men vi har vaktlister og det er ikke vanskelig å få foreldrene til å stille som vakter utover kvelden. Nå er det ikke bare foreldrene til de eldste trinnene som stiller, men fra alle trinnene. I tillegg har vi oppfordret foreldre på kveldstur - annet - til å legge turen innom skolen, sier Hilde.

Han legger til:


– Skolen har vært i kontakt med politiet og både anmeldt hærverket og avtalt hyppigere tilstedeværelse på og ved skolen.

FAU-leder Paal Sigurd Hilde og rektor Hilde Røssum Stramdenæs i forkant av driftsmøte ved skolen denne uka.

– Tydelig at de kjeder seg

Rektor Hilde Røssum Strandenæs sier til Nordre Aker Budstikke at hun er veldig glad for Tåsen-foreldrene.

– De stiller opp, jeg er så glad for foreldrene til Tåsen-elevene. De er engasjerte, og hjelper til når vi ber om hjelp, sier en takknemlig rektor, og som tror mye av hærverket i utgangspunktet skyldes ungdom som kjeder seg.

– Som rektor synes jeg synd på ungdommene våre for tiden. Det er tydelig at de kjeder seg, er frustrerte og trenger et tilbud på ettermiddagstid og kveldstid. Det finnes dessverre alt for få tilbud for barn og unge i nærheten av Tåsen. Vi ønsker oss en fritidsklubb - et lavterskeltilbud.


Hun forteller om blant annet knuste ruter, hærverk ellers på bygget, og en hendelse med tilstoppet avløp, som gjorde store vannskader i skolebygget. Det er fester på skolens område, bak mot t-banen og på taket - dette har skjedd ved flere anledninger denne høsten, med skader på skolens eiendom, legger rektor til.

Men det er mer:

– Husken bak skolen har også vært påtent, men er nå på plass igjen. Sist helg var det mer alvorlig igjen, da var dører ødelagt på utsiden. Vi mistenker at også eldre ungdommer er med på dette. Det var knust en del utelamper og elektriske persienner i metall som er revet ned, det ligger igjen sprit og ølflasker på taket.

– Hærverket blir politianmeldt og følges opp både av politi og Undervisningsbygg som er skoleeier, sier Røssum Strandenæs videre.

– Skader som medfører store kostnader melder vi til undervisningsbygg. Småting fikser fikser driftsleder og vaktmester selv.


Undervisningsbygg

Det er Undervisningsbygg som eier skolebygget med barnehagen.

– Vi kjenner til én skade som er meldt inn til oss. Det var en større vannskade der vannet rant over natten på Tåsen skole. Saken er meldt til politiet og er nå en forsikringssak. Oslo forsikring har foreløpig en ramme for dette prosjektet på 1-2 millioner, ifølge forvalter Knut Ola Nytun i Undervisningsbygg.

– Mengden av hærverk varierer mellom de ulike skolene og det varierer fra år til år, og Tåsen skole er ikke mer utsatt for hærverk enn andre skoler, mener Nytun.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...