Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå har alle fått skoleplass

Nydalen vgs. er en av Oslos mest populære videregående skoler. Også i skoleåret 2016/17. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Alle søkere med lovfestet opplæringsrett for ungdom har fått tilbud om skoleplass etter andreinntaket til videregående skoler i Oslo, for skoleåret 2016/2017.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2016 kl 13:21

OSLO: Det er klart etter at andre inntaksrunde til de videregående skolene i Oslo er avsluttet.

Totalt er 16.546 søkere er tildelt plass ved de videregående skolene i Oslo, gjennom første og andre inntaksrunde.

Også i år har alle ungdommer med opplæringsrett fått et tilbud om skoleplass før skolestart. Resultatet av andre inntaksrunde ble lagt ut på nettsiden vigo.no torsdag 11. august, skriver Utdanningsetaten i en pressemelding.

Søkerne kan fra 11. august logge seg inn på sidene og se resultatet. Søkere som har oppgitt gyldig mobilnummer eller e-postadresse i søknaden og som har fått et nytt tilbud i andreinntaket, har fått en påminnelse på SMS eller e-post om å logge seg inn for å se resultatet.

Det er tatt inn 504 søkere til påbygging til generell studiekompetanse, herunder alle søkere med lovfestet rett til påbygging.

Ledige plasser vil de to første ukene etter skolestart bli tilbudt søkere som står på venteliste. Dersom det ikke er venteliste til ledige plasser, vil plassene bli annonsert i dagspressen og på Oslo kommunes hjemmeside 3. september, skriver UDE.

LES OGSÅ: Denne skolen er en av de mest ettertraktede i Oslo

Svar etter første inntaksrunde

Av 16.692 inntatte søkere i første inntaksrunde, som var klart tidlig i juli, svarte hele 99,0 prosent på tilbudet om plass via nettsidene. Det er omtrent samme svarprosent som i fjor (98,9 prosent).

I første inntaksrunde var gjennomsnittlig poengsum for ordinære søkere 51,70 ved studiespesialiserende linje på Nydalen videregående skole. Kun Elvebakken, med 53,40 poeng, og Oslo Katedralskole, med 52,60 poeng, lå foran Nydalen.

Når det gjelder laveste poengsum for en søker som fikk plass på skolen, lå den på 49,40 poeng på Nydalen vgs. Bare Elvebakken hadde høyere nedre grense, med 49,60 poeng.

– Vi er superfornøyde og syns vi er superheldige. Vi ønsker alle våre elever velkommen til høsten, sa rektor Linn-Siri Jenssen ved Nydalen videregående skole til Nordre Aker Budstikke i juli.

– Vi skal være den beste skolen for de elevene vi får, det er målet vårt. Vi jobber hardt for god kvalitet og gode tilbud, fortsatte hun.

Også i andre runde var Nydalen en populær skole. Gjennomsnittlig poengsum for ordinære søkere til studiespesialisering i andre inntaksrunde var hele 51,1 poeng.

Se oversikten over gjennomsnittlig inntakspoeng i andre runde her:

Tabell fra Utdanningsetaten.

NORDRE AKER BUDSRTIKKE ANMELDTE SKOLEREVYENE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...