ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Nå har stortalentet signert for europeisk klubb!

Harald Frey - klar for spansk basketklubb. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Gleder meg til å bli en del Oviedo-familien, skriver Harald selv på twitter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2020 kl 14:51

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

DISEN: Basketballspiller Harald Eika Frey (23) fra Oslo skal det neste året spille for den spanske klubben Oviedo.

– Gleder meg til å bli en del Oviedo-familien etter å ha skrevet under på min første proffkontrakt!, skriver Frey på Twitter.

Klubben spiller på det nest øverste nivået i Spania og ble nummer 16 i ligaen sist sesong. I 2016/17-sesongen ble det 5.-plass, mens det de to sesongene etter ble 6.-plass.

– Jeg tror LEB Gold-ligaen i Spania kan være et bra sted å starte. Bra nivå, fin by, og en coach med godt rykte på å utvikle spillere, sier far Ståle til NTB.

Eika Frey gjorde sakene sine meget godt for collegelaget Montana State Bobcats i USA i løpet av de fire årene han var der. Nå blir det spill i Spania, som er hardt rammet av koronapandemien, det neste året. Det blir et slags springbrett mot de større ligaene.

ANNONSE

– Det viktigste er at Harald får en sentral rolle i laget, og det kan se slik ut – han var den første spilleren de ga et tilbud til. Harald trener masse og gleder seg veldig til å leve profflivet. Så får vi håpe at Spania klarer å håndtere utfordringene de har i disse tider, fortsetter far Ståle.

Dersom Frey til slutt ender opp i NBA, blir han den andre nordmannen i verdens beste basketballiga. Torgeir Bryn spilte ti minutter fordelt på tre kamper i 1989.

– Det nåløyet er så utrolig trangt, men det er ikke umulig. Jeg trenger bare at ett lag liker meg. Jeg trenger bare én sjanse, sa han i fjor til Aftenposten, som også har skrevet om overgangen til Frey.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE