Nordre Aker Budstikke

Nå har stortalentet signert for europeisk klubb!

Harald Frey - klar for spansk basketklubb. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Gleder meg til å bli en del Oviedo-familien, skriver Harald selv på twitter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2020 kl 14:51

DISEN: Basketballspiller Harald Eika Frey (23) fra Oslo skal det neste året spille for den spanske klubben Oviedo.

– Gleder meg til å bli en del Oviedo-familien etter å ha skrevet under på min første proffkontrakt!, skriver Frey på Twitter.

Klubben spiller på det nest øverste nivået i Spania og ble nummer 16 i ligaen sist sesong. I 2016/17-sesongen ble det 5.-plass, mens det de to sesongene etter ble 6.-plass.

– Jeg tror LEB Gold-ligaen i Spania kan være et bra sted å starte. Bra nivå, fin by, og en coach med godt rykte på å utvikle spillere, sier far Ståle til NTB.

Eika Frey gjorde sakene sine meget godt for collegelaget Montana State Bobcats i USA i løpet av de fire årene han var der. Nå blir det spill i Spania, som er hardt rammet av koronapandemien, det neste året. Det blir et slags springbrett mot de større ligaene.


– Det viktigste er at Harald får en sentral rolle i laget, og det kan se slik ut – han var den første spilleren de ga et tilbud til. Harald trener masse og gleder seg veldig til å leve profflivet. Så får vi håpe at Spania klarer å håndtere utfordringene de har i disse tider, fortsetter far Ståle.

Dersom Frey til slutt ender opp i NBA, blir han den andre nordmannen i verdens beste basketballiga. Torgeir Bryn spilte ti minutter fordelt på tre kamper i 1989.

– Det nåløyet er så utrolig trangt, men det er ikke umulig. Jeg trenger bare at ett lag liker meg. Jeg trenger bare én sjanse, sa han i fjor til Aftenposten, som også har skrevet om overgangen til Frey.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...