Nordre Aker Budstikke

Nå har Tom (66) nådd målet om månen – på ski

På rett spor. Tom Stensaker her avbildet på enda en liten bit av den lange veien til månen. Foto: Fredrik Georg Gade

Skientusiasten har tilbakelagt svimlende 350.000 kilometer på ski. Og i det denne vinteren smelter bort for de fleste av oss, nådde Tom Stensaker målet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

MARKA: Det er NRK som tirsdag meldte om at Årvoll-mannen Tom Stensaker kunne notere seg 351.800 kilometer på ski. En avstand som tilsvarer avstanden fra jorda til månen. Han bor et lite steinkast inn i vår nabobydel Bjerke, fra bommen i Lofthusveien. Målet nådde han tirsdag ved Tverrsjøstallen i Nordmarka.

Denne vinteren har han gått 700 mil, men er ikke helt fornøyd med sesongen. Da det var som kaldest i januar, orket han ikke å gå så langt. Selv om målet om månen nå er nådd, og man stadig må lenger opp i marka for å finne skiføre, har Stensaker planer om å klokke enda noen kilometer frem til kalenderen viser juni. I fjor gikk siste tur frem og tilbake på en 16 meter lang trasé den 7. juni.

Sesongavslutningen i juni i fjor gikk i en av verdens korteste rundbaneløyper, inne ved Oppkuven. Foto: Fredrik Georg Gade

Rekorden hans er fra 1999, på 1302 mil, fortalte Stensaker da Nordre Aker Budstikke snakket med ham i desember i fjor. Sist vinter ble det 1055 mil, på noe mange husker som en dårlig vinter.

Tom Stensakers elleville prosjekt startet tilbake i 1976. Det var da han begynte å telle kilometer. Så «måneturen» har tatt ham drøyt 45 år.


Men det hele eskalerte litt ved en tilfeldighet. Etter ti år i arbeidslivet tapte arkitekt Tom Stensaker for konjunkturene. Plutselig var det ikke jobber til arkitekter. Tom ble arbeidsledig. Og begynte å gå på ski. Og så fortsatte han. Og fortsatte. Og fortsatte. Det hele påvirket arbeidslysten da han tre år senere fikk ny jobb, fortalte han Nordre Aker Budstikke i intervjuet i desember.

Vi spurte ham hva han nå skal gjøre, etter å ha nådd målet.

– Fortsetter å gå. Det går litt saktere med åra, nå går jeg rundt åtte kilometer i timen, men jeg går ganske lenge. Når jeg er kommet i gang, går jeg gjerne seks, sju mil om dagen, sa Stensaker den gangen.

Til NRK konkretiserer han målet:

– Jeg har lyst til å gå rundt månen. Det er det neste målet. Det er rundt 1.500 mil, så det tar et par år, kanskje.


NRK mener det kan gå raskere enn han aner. Det er nemlig «kun» 1.092 mil rundt vår nærmeste nabo, skriver statskanalen.

Les hele intervjuet Nordre Aker Budstikke gjorde med Tom i desember her, og les NRKs sak her.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...