Nordre Aker Budstikke

Husker du historien om «ridetomta»?

Nå kan det bli store endringer her

Tomta i Østreheimsveien på Årvoll, fra tidligere år. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det er planlagt 270 boliger på tomta som i sin tid skulle huse et ridesenter, i hvert fall på papiret.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2020 kl 18:30

ÅRVOLL: Nordre Aker Budstikke har flere ganger omtalt «ridetomta» øverst i Østreheimsveien:

«I 2004 fikk Årvoll Eiendom AS kjøpt den 26 måls store tomta øverst i Østreheimsveien, fra Oslo Østre Skytterlag, for syv millioner kroner. Noe senere fremmet Årvoll Eiendom AS, hvor Vanessa Quintavalle og Albert Chr. Hæhre er eiere, planene om å bygge et ridesenter for groruddalens barn og ungdom på tomta i bånn ved Grefsenkleiva alpinsenter. Planene ble møtt med motstand, men også med jubel fra noen...», her kan du lese hele den tidligere saken i Nordre Aker Budstikke.

Det ble også pukket stein på tomta - les tidligere sak her.

For å gjøre en lang historie kort: Det ble ikke noe ridesenter. Derimot ble det en kort periode etablert romleir på tomta. Men så kjøpte Vedal Utvikling eiendommen i 2012. Noe ridesenter hadde de ikke planer om.

Illustrasjon over nye planer på den tidligere mye omtalte tomta i Østreheimsveien på Årvoll, rett over bydelsgrensa.- i Bjerke bydel. Foto: ILLUSTRASJON/LUND & SLAATTO ARKITEKTER AS/PLAN OG BYGNINGSETATEN


Nå, åtte år senere har Årvoll Eiendom AS, eid av Vedal Investor ifølge estatenyheter.no, bestilt oppstartsmøte i Plan- og bygningsetaten, tomta må omreguleres. Det er på planen 270 boliger, og maks etasjer er oppgitt til fem.

Planområdet er på 30 mål og at de foreslås en utnyttelsesgrad på 67 prosent, ifølge saksinnsyn.

Du kan følge saken i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...