Nordre Aker Budstikke

Nå kan du leie deg en stasjonsbygning

Kjelsås togstasjon, nå for utleie. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

«Den er som klippet ut av et nasjonalromantisk maleri. Man ser forventningsfullt mot perrongen; er passasjerene malt av Tiedemand og Gude?»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2020 kl 20:41

KJELSÅS: I annonseteksten fra Arealpartner Næringsmegling AS står det blant annet:

«Flotte kontor-/behandlingslokaler Kjelsås stasjon. Areal fra 10 til 230 kvadratmeter.»

Om bygget står det:

«Kjelsås stasjon er en jernbanestasjon på Gjøvikbanen. Stasjonsmiljøet er tegnet av arkitekt Paul Due, og både stasjonsbygningen og uthuset er fredet. Stasjonen ble opprettet ved Gjøvikbanens åpning rundt år 1900. Flott og karakteristisk bygning i laftet tre (...) God standard med særpreg og hyggelig atmosfære. Peis, tømmervegger og romslig takhøyde gir en god romfølelse. Lyse lokaler med fine vindusflater.»

Nærhet til toget er vel unødvendig å nevne.


Det er statlige BaneNor Eiendom AS som eier bygget, men megler Silje Bolstad i Arealpartner Næringsmegling forteller til Nordre Aker Budstikke at det leies ut videre gjennom Vestgård Eiendom AS. Hun bekrefter at utleien gjelder eventuelt hele bygget.

Ny og gammel tid møtes hver gang toget stanser

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om historien til stasjonen, som åpnet året 1900:

«I første etasje var det venterom, kontor og ekspedisjon, ovenpå residerte stasjonsmesteren. Det kunne være kaldt å reise på 1900-tallet, fyring om bord og kaffeautomater var ikke funnet opp ennå. Det hendte at mannen i ekspedisjonen forbarmet seg over noen ekstra frosne passasjerer vinterstid, og ga dem litt kokekaffe.»

En av datidens aviser skrev at «...stationsbygningens størrelse ansees af enkelte for å være noget knap. Ellers er alt sammen tidsmæssigt og prægtigt.»


Rart å se moderne strømlinjetog stå foran denne laftestilstasjonen. Ny og gammel tid møtes hver gang toget stanser. En helt annen stemning enn langs sporene på Oslo S. Nylig hørte noen en liten gutt rope ivrig: «Mamma, se der er en ordentlig stasjon!». Og det har han jo rett i. Kjelsås stasjon har sjel...»
, her kan du lese den tidligere saken.

Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen forteller om stasjonsbygningen fra en av sine tidligere vandringer:

«Siste stopp var Kjelsås jernbanestasjon der det ble fortalt både om Nordbanens (Gjøvikbanens) historie fra forrige århundreskifte, og om Paul Due, arkitekten bak alle de flotte stasjonsbygningene på denne strekningen. Jernbanen var på den tiden det viktigste sammenbindende transportmidlet i landet, og representerte datidens høyteknologi. Jernbanebygninger hadde tilsvarende høy status, og stasjonsbygningen på Kjelsås, i nasjonalromantisk stil, er et ypperlig eksempel på dette.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...