Nordre Aker Budstikke

Heidi vant den første prisen:

Nå kan du nominere årets kandidater

Heidi Karsrud Nordal (t.h.) har ledet aldersvennlig by-satsingen i Nordre Aker, og er leder for Seniorhuset på Tåsen. I 2013 jobbet hun i Bydel Østensjø, og ble kåret til Årets medarbeider i eldreomsorgen i Oslo kommune. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Heidi Karsrud Nordal, nå primus motor for aldersvennlig by i Nordre Aker, vant prisen «Årets medarbeider i eldreomsorgen» da prisen ble delt ut for første ganga i 2013. Nå er eldrebyråden på jakt etter nye kandidater til 2018-versjonen av prisen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2018 kl 15:36

OSLO: Dette er én av to priser som deles ut med tittelen «Oslo kommunes seniorpriser» i Oslo rådhus 5. oktober.

Sammen med årets medarbeider, deles det også ut pris til «Beste aldersvennlige tiltak som fremmer aktivitet hos eldre mennesker». Seniorprisene skal stimulere til nytenkning og løfte frem gode tiltak og det beste fra eldreomsorgen.

Nå oppfordrer eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) alle enkeltpersoner, organisasjoner, institusjoner og ansatte innen eldreomsorgen til å foreslå kandidater til 2018-utdelingen. Frist for å sende inn forslag på kandidater er fredag 22. juni.

– Folk som brenner for eldreomsorgen må jo nå bare melde inn kandidater fra våre mangfoldige tjenester. Det er massevis av flotte mennesker og tiltak som fortjener å bli sett og foreslått til seniorprisene, sier byråden.

Tone Tellevik Dahl, her fotografert på besøk i Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Heidi vant første gang

I fjor vant tiltaket «Dette er mitt liv», ved Kirkens Bymisjon. Årets medarbeider ble Runa Bosnes Engen, kulturleder på Lambertseter alders- og sykehjem.

I 2013, det første året prisen for Årets medarbeider ble delt ut, gikk den til Heidi Karsrud Nordal. Da var hun avdelingsleder i Bydel Østensjø.

I dag er Heidis navn godt kjent i Nordre Aker. Hun ledet Alders- og demensvennlig by-satsingen i Nordre Aker. Det resulterte i at Nordal, og Bydel Nordre Aker, ble "eldrementor" i Oslo kommune.

Nordal er i dag leder for Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22. Der skjer det mye moro. Senest 15. mai var Nordre Aker Budstikke med da beboerne i huset, "seniorrussen", var med på rulling med en ordentlig russebuss!

Aktiv alderdom

Eldrebyråden sier at eldreomsorgen i Oslo nå er på vei bort fra «en gammeldags institusjons- og stoppeklokkebasert eldreomsorg» og over til en aktiv alderdom der eldre får være sjef i eget liv.

LES OGSÅ: 20-åringer flytter inn i Seniorhuset

– I løpet av 2019 har vi mål om å ha økt med 500 flere medarbeidere i hjemmetjenesten, og vi legger til rette for at flest mulig stillinger kan være hele og faste. Frem mot 2021 bruker vi også ti milliarder kroner på å bygge flere omsorgsboliger og oppgradere sykehjem i Oslo. Det gjør vi selvfølgelig etter Oslomodellen, som sikrer anstendige arbeidsvilkår og et mer seriøst arbeidsliv i hovedstaden, sier Televk Dahl.

– Så får Oslo hele 50.000 flere eldre frem mot 2040, nesten like mange som det bor i Bydel Nordre Aker. Da trenger vi en best mulig eldreomsorg med mange dyktige mennesker. Disse fortjener å bli sett og gjort stas på, og da er seniorprisene et viktig tiltak, sier byråden.

50.000 kroner

Prisen for «Beste aldersvennlige tiltak som fremmer aktivitet hos eldre mennesker», består av et diplom og et beløp på 50.000 kroner. Prisen går til tjenesten/virksomheten/bedriften som står for tiltaket. Prisen kan ikke gå til en enkeltperson. Prisen til «årets medarbeider» består av et bilde spesielt designet til formålet.

Forslag til kandidater, med begrunnelse, sendes til: postmottak@hel.oslo.kommune.no, eller til Oslo kommune, Helseetaten Postboks 4716 0506 OSLO. Merk forslaget med «Seniorpriser 2018».

LES OGSÅ:

I dette huset snakker leiligheten til beboerne


Raymond hadde bursdag, men ga bort 20.000 kroner til Seniorhuset

Bente bor i Seniorhuset: – Jeg er ikke Alzheimer

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...