Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Nå kan du sjekke skattelistene

ÅPENT: Nå kan du sjekke skattelistene på skatteetaten.no.

I dag er det igjen mulig å søke i skattelistene. Skatteetaten har lagt ut listene for inntektsåret 2012.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.10.2013 kl 09:45

OSLO: Og selv om man nå må være logget på for å sjekke hva sjefen eller naboen, svigerfar eller en tilfeldig kjendis tjener, er skattesøk fortsatt populært.

- Rundt 897.000 har i løpet av året vært inne og sett på skattelistene for 2011. Det er gjort nærmere 16, 4 millioner søk, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Etaten sporer ikke søkene, men har lagt inn en begrensning som gjør at folk «bare» kan se på ligningsopplysninger for inntil 500 personer per måned.

Ved å logge deg inn med MinID på Skatteetaten.no kan du søke på hvem du vil.

#Les også: Advarer mot lukking av skattelistene

#Les også: Seks spillere i Vålerenga tjente over en million

Den nye ordningen med innlogging og begrensninger ble innført etter at Stortinget i 2011 vedtok å stramme inn tilgangen til skattelistene.

Pressen får fortsatt utlevert skattelistene til journalistiske formål etter at ansvarlig redaktør har undertegnet en avtale som regulerer bruken (©NTB)

#Les også: Olav Thon rikest i landet

Les også: Trond Mohn tjente mest i 2012

Les også: Brende tjente klart mest av statsrådene i 2012

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...