Nordre Aker Budstikke

Nå kan du ta en nærmere titt på «Blind Spot»

Øyet har en blind spot - der det ikke ser. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

«Begrepet «blind spot» peker på øyets blinde flekk, som er det området på netthinnen der synsnerven går inn til hjernen. I dette punktet finnes det ikke synsceller, og dermed er det et blindt område.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: De fornyer seg stadig på Teknisk musuem på Kjelsås. I dag klokken 18.00 åpner enda en ny utstilling: Blind Spot.

«Ser vi med øynene eller gjennom dem? Blind Spot inviterer til å utforske forholdet mellom det vi ser og det vi opplever, gjennom kunstinstallasjoner og øyemedisinske gjenstander fra ulike tider. Tittelen referer både til øyets blinde flekk og til våre personlige og kulturelle blindsoner. Utstillingen binder det hele sammen til en sanselig og intellektuell utforsking av hva det er å se og det å se etter.»

Blindsoner

Videre fra pressemeldingen fra museet står det også:

«Spørsmålet om hvordan vi ser, har utfordret forskere og kunstnere i århundrer, og det gir fortsatt rom for undring. For å se, trenger vi opplagt øynene. Men hva vi ser med disse optiske instrumentene er ikke like klart. Øynene er ikke speil for det som er der ute, men de gir en indirekte tilgang som hjernen bidrar til å tolke som et bilde. Vår tidlige utvikling, personlige erfaringer og vår kultur har stor innvirkning på hva vi ser og ikke minst hvordan vi oppfatter det vi ser. Å se er dermed også et spørsmål om å se etter og undersøke de områdene vi ikke umiddelbart ser.

Begrepet «blind spot» peker på øyets blinde flekk, som er det området på netthinnen der synsnerven går inn til hjernen. I dette punktet finnes det ikke synsceller, og dermed er det et blindt område. Begrepet handler også om at vi ikke ser en tigger på gata, at en venn trenger oss, eller at miljøet rundt oss endrer seg.»

Samarbeid

Utstillingen er utviklet i samarbeid mellom kunstner Karen Kipphoff ved Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold og Nasjonalt medisinsk museum ved Norsk Teknisk Museum. Utstillingen er del av forskingsprosjektet Blind Spot – Staring Down the Void (2016–2020), støttet av Program for kunstnerisk utviklingsarbeid.

Så da er det fritt frem for å ta en titt.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...