Nordre Aker Budstikke

Endelig var Ole Jørgen tilbake på Skjerven

Ole Jørgen i front i bilde, hvor han hjelper til med veden på Skjerven gård. Jon Ivar Bakke i midten. Foto: Tori Bakke /Utlånt

Innsamlingen til de lokale Lions-klubbene har gitt resultater: Nå har de fått inn nok penger til å dekke en plass på demens-aktivitetstilbudet Inn på Tunet på Skjerven gård. Men ambisjonene stopper ikke der, forteller president Ivar Christiansen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

MARIDALEN: Lions-klubbene i bydelen startet i vinter en kronerulling for å kunne dekke kostnadene til en plass på dagaktivitetstilbudet på Skjerven gård for personer med demens, kalt Inn på Tunet. Stor giverglede i lokalmiljøet har gjort at klubben har fått på plass de 240.000 kronene som trengtes, og mandag 26. april kunne Ole Jørgen, én av de tre brukerne som mistet plassen i januar, endelig komme tilbake til kjente omgivelser i Maridalen.

– I dag kunne endelig en bruker til komme tilbake til Skjerven gård. Vi har blitt fortalt at han har vært trist og sliten av å reise tur-retur til Fet, hvor det andre tilbudet er, på Hauger gård, sier president i Lions Club Grefsen, Ivar Christiansen.

240.000 kroner

Skjerven gård tapte i 2019 anbudet om å tilby Inn på Tunet-plasser til Sykehjemsetaten i Oslo kommune. Det hadde de gjort siden starten i 2009. Inn på Tunet-kontrakten ble gitt til Hauger gård i Fetsund. Bydel Nordre Aker valgte likevel å kjøpe plasser på Skjerven gård til tre av sine brukere i 2020, men da det viste seg å være et brudd på Oslo kommunes anskaffelsesreglement, måtte plassene sies opp fra og med januar 2021.

Dermed mistet tre personer plassene sine på Skjerven, som fra januar har drevet tilbudet videre med to eksterne brukere. Ekteparet Bakke på Skjerven gård har vært tydelige på at de trenger flere brukere, skal tilbudet kunne bestå.


Dette var bakgrunnen for Lions' innsamlingsaksjon, som nå altså har nådd 240.000 kroner.

– Det er så utrolig moro at vi har klart dette, og nådd målet. Men vi kommer til å fortsette trøkket helt ut året, med å samle inn mer penger til dette tilbudet. Så regner vi med at bydelen overtar ansvaret for brukere av demenstilbudet på Skjerven gård, etter nyttår, sier Lions-president Christiansen.

Både tidligere og nåværende brukere av Inn på tunet på Skjerven og deres pårørende besøkte Lions' stand ved Oset siste søndag i februar. Foto: Tori Bakke /Utlånt

Bydelen i pilotprosjekt

Han sier det sitter 15 politikere i bydelsutvalget hvor alle er enige om at dette er et «knalltilbud i nærmiljøet» til demente, med mange gode aktiviteter. Lederen av bydelsutlvalget og bydelens Helse- og sosialkomité har nylig bedt helsebyråd Robert Steen (Ap) om å droppe å benytte seg av kommunens opsjonsordning for videre kjøp av plasser på Hauger, og heller lyse ut et anbud for å få et gårdstilbud for personer med demens i nærmiljøet. Nordre Aker Budstikke omtalte møtet.

I tillegg har Bydel Nordre Aker sammen med fire kommuner i Viken blitt pilot for videreutvikling av Inn på Tunet som aktivitetstilbud for yngre personer med demens. Hensikten er å utvikle en verktøykasse for kommuner som vil ha et slikt tilbud til sine innbyggere, og å unngå at man gjør samme feiltrinn som Bydel Nordre Aker da kommunens anskaffelsesreglement ble brutt i 2020.


– Det gjør at vi i Lions har trua på at dette kommer til å ordne seg. Noe annet kan jeg ikke skjønne, sier Christiansen, som også vil be om et møte med den nye bydelsdirektøren om saken.

Det er Ole Jørgen Sveen som nå har fått komme tilbake til Skjerven ved hjelp av de innsamlede midlene fra Lions. Ole Jørgens kone, Anne Karin Næss, har tidligere fortalt i Nordre Aker Budstikke hvor mye tilbudet har betydd for ektemannen, som fikk demensdiagnosen som 56-åring.

– Jeg har blitt fortalt at det var en svært fornøyd Ole Jørgen som ble hentet og kjørt til Skjerven i går! sier Lions-president Christiansen.

Nå fortsetter altså Lions innsamlingen, blant annet gjennom Vipps til 656274, og målet er å få inn nok til også å dekke de to siste plassene som ble sagt opp i fjor, inntil Bydel Nordre Aker igjen kan overta.


Tori og Jon Ivar Bakke driver Inn på Tunet på Skjerven. Også datteren Marte bidrar. Her med fire av de fem som hadde plass på dagtilbudet i fjor. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...