Nordre Aker Budstikke

Nå kan turveien komme

Snitt av den nye turveien. Illustrasjon fra Plan- og bygningsetaten.

Klima- og miljødepartementet har stadfestet vedtaket fra Oslo bystyre om å regulere deler av skogsområdet mellom Grinda og Sognsvann til turvei/skiløype.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2018 kl 10:00

KORSVOLL: Bystyret vedtok 25. oktober 2017 å regulere deler av skogsområdet mellom Grinda på Korsvoll og Sognsvann til helårs turvei/skiløypetrasé.

Selv om det er Oslo kommune selv som er grunneier i området, ligger de største delene innenfor Markagrensa. Delene av planen som berører Marka ble derfor sendt til Fylkesmannen, som igjen sendte dette til Klima- og miljødepartementet for stadfestelse, etter Markalovens bestemmelser.

Nå har altså departementet sagt ja til omregulering. Vedtaket er endelig og kan ikke påklages.

Bymiljøetaten er klar

Opprinnelig skulle arbeidene med turveistrekket starte i fjor høst, men i påvente av departementes behandling, ble oppstarten satt på vent.

– Bymiljøetaten har fått bevilget midler til prosjektet og har planlagt for bygging av traseen i 2018, sa Trond Enkerud, seksjonssjef i skog- og eiendomsavdelingen i Bymiljøetaten, i april.


Han er glad for at Klima- og miljødepartementet godkjente vedtaket fra Oslo kommune, og kan nå fortelle at Bymiljøetaten jobber med en byggesøknad.

– Den må på plass før arbeidene kan begynne. Vi håper byggesaken vil går fort, i og med at det er en helt ny reguleringsplan, sier Enkerud.

Planen er fortsatt at arbeidene skal starte i løpet av året, men traseen blir trolig ikke helt ferdig i 2018, likevel.

– Det kommer litt an på når snøen kommer, og hvordan høsten blir. Vi planlegger å få gjort mye i år, og den siste finpussen til våren, sier Enkerud.

Helårs turvei med skiløype

Formålet med planen er å anlegge en helårs turvei fra Grinda til Sognsvann. Dette strekket er tidligere omtalt som en «missing link» i turvenettet for runden Brekke – Korsvoll – Sognsvann – Ullevålseter – Hammeren og tilbake til Brekke igjen.


Planområdet er totalt på 60.400 kvadratmeter. Den planlagte skiløypetraseen er ca. 3,3 kilometer lang, inkludert to grener sørover til Minister Ditleffs vei og Peder Ankers vei, og vil binde sammen eksisterende sti- og løypenett i området. Traseen vil dels følge eksisterende turveier og stier og dels gå i terreng uten ferdselsårer i dag.

Slik ser løypenettet ut:

Kart over den nye turveien, fra Grinda til Sognsvann. ILLUSTRASJON: PLAN- OG BYGNINGSETATEN

20 meters bredde

Planområdet har i hovedsak en bredde på 20 meter. Gruslagt opparbeidet trasé planlegges variert i 2,5–3 meter, total bredde på bearbeidet korridor, inkludert bankett på hver side, skal ikke overskride 5 meter. Traséen planlegges for lyssetting.

Nordre Aker Budstikke har flere ganger omtalt planen, som to ganger var på høring, både i 2015 og 2016. Forslaget ble begge ganger justert, blant annet til å gå tvers over en asfaltert bane ved Kollbanen, og til å gå langs bergveggen ved Langmyrgrenda og Langmyr, helt til den treffer hovedtraséen i nord.

Drenering

Et tema i planleggingen av traséen har vært dreneringssituasjonen i Langmyrgrenda. Langmyrgrenda er avhengig av at dreneringen av Langmyr forblir uendret for å unngå setningsskader. Den valgte traseen skal opprettholde eksisterende overvannsituasjon i området, herunder drenering av Langmyra mot nord og sør.

Traseen krysser kulturminnet Svenskemuren, men traseen legges gjennom eksisterende åpninger i muren. Det er avsatt hensynssone kulturminne i de aktuelle områdene, med tilhørende bestemmelse.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...