Nordre Aker Budstikke

Nå kommer 5'ern tilbake til Storo

T-banekartet blir nytt etter fra 3. april. Linje 5 trafikkerer igjen Storo, og vil også gå til Sognsvann, i en helt ny ring-løsning.

Men det er langt fra alt som endres når t-banekartet blir nytt 3. april.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2016 kl 16:41

OSLO: Og hovedårsaken er at Lørenbanen åpner. Løren, ny stasjon i «trekanten» mellom Sinsen, Carl Berners plass og Økern, gjør at du kan reise fra Storo, via Sinsen og Løren, helt opp til Vestli.

LES OGSÅ: Byggeperioden fortsetter litt til: Dette er årsaken til at Nydalen t-banestasjon er forsinket

Ringbanen blir ny

I tillegg til dette er endringen at Ringbanen, som til nå har forvirret mange ved å hete nummer 4 i den ene, og 6 i den andre retningen, og endret både tall og navn mellom Ullevål stadion og Nydalen, skal hete 5 Ringen i begge retninger.

Og så skal den ta en ekstra runde innom sentrum, før den fortsetter til Sognsvann i den ene retningen, og Vestli i den andre.

Sist linje trafikerte Storo, var før t-baneomleggingen på tampen av 2012. Da var Storo linjens endestasjon. Siden da er det linje 3, mellom Storo og Mortensrud, og 4 Bergkrystallen og 6 Sognsvann (de to siste som en del av Ringbanen) om har stoppet på toppen av t-baneringen.


FIKK DU MED DEG DETTE? I vinter ble det dyrere å reise kollektivt, men for hunder er det nå gratis

De nye linjene

  • 1 Frognerseteren–Helsfyr (– Bergkrystallen)
  • 2 Østerås–Ellingsrudåsen
  • 3 Kolsås–Mortensrud
  • 4 Vestli–via Storo–Bergkrystallen
  • 5 Vestli–Ringen via Tøyen–Sognsvann

Linjenummer 6 utgår, og T-banen vil kjøre som linje 5 rundt hele Ringen fra Vestli til Sognsvann.

Det blir også nye rutetider. Du kan laste ned rutetabellen som pdf-fil fra Ruters nettsider.

Slik ser Oslos t-banekart ut, som blir gjeldende fra 3. april 2016.


Her kan du se stor versjon av t-banekartet hos Ruter.

FIKK DU MED DEG DETTE? Nå er det ikke lenger mulig å kjøpe billett ombord

Ett nummer, to retninger

Om den nye Ringen, skriver Ruter følgende forklaring:

«På Ringen ved Storo vil ikke T-banen bytte linjenummer lenger. T-banen vil ha linjenummer 5 rundt hele Ringen. Vi har fått flere tilbakemeldinger på at mange synes Ringen har vært vanskelig å forstå. I brukertester har flere svart at de ønsker å beholde navnet Ringen, men at T-banen ikke bør bytte linjenummer. På skjermer og skilt på stasjonene samt i reiseplanleggeren vil avgangene bli merket med hvilken stasjon de kjører via, slik at det blir enklere å finne frem til riktig T-bane.»

Denne løsningen er valgt for å få best mulig utnyttelse av tilgjengelig vognmateriell, forklarer Gry Isberg, kommunikasjonssjef i Ruter, overfor Osloby.


LES OGSÅ: Derfor kostet denne bussturen kvinnen svimlende 7700 kroner!

Bytt bane underveis

Det vil altså være lurt å følge med på kartet for å planlegge reisen, ved å bytte bane på riktig sted vil du kunne korte ned reisetiden betraktelig. For mange reiser vil det ikke lønne seg å dra innom sentrum.

– Hvis du reiser fra Sognsvann mot Vestli, vil det derfor være raskest å bytte til linje 4 Vestli på Ullevål Stadion, og altså ikke reise via sentrum. Da sparer du faktisk opp mot 20 minutter på reisen, sier Isberg til Osloby.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...